KÜTAHYA’ın Gediz İlçesi'nde rahatsızlanan ve ambulansla Uşak’a getirilirken yolda kalbi 3 defa duran 70 yaşındaki Ahmet Işık, 1 saat 20 dakika süren süren kalp masajıyla hayata döndürüldü.
Gediz’deki evinde kalp krizi sonrası fenalaşan Ahmet Işık, yakınları tarafından Gediz Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan ilk müdahalenin ardından doktorlar Işık’ın Medical Park Uşak Hastanesi’ne sevkine karar verdi. Yolda 3 defa kalbi duran Ahmet Işık’a, Medical Park Uşak Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde Yoğun Bakım ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ali Murat Güler, Yoğun Bakım hemşireleri Ayşen Yüksel, Fatma Birol, Yeter Yavuz ve Hasan Sağdaş’tan oluşan ekip 1 saat 20 dakika boyunca kalp masajı yaptı. Işık, yapılan bu müdahaleyle yeniden hayata döndürüldü.
Işık’ı bir nevi mucizeyle yeniden yaşama döndürdüklerini ifade eden Uzman Dr. Ali Murat Güler, "Hastamız ilk geldiğinde solunumu durmuş, bilinci kapalı, göz bebekleri büyüktü. Hastaya müdahale sırasında kalp ve akciğer canlandırması uygulandı. Solunum ve kalp ritminde pozitif ilerleme kaydedilince 1 saat 20 dakika sonra kalp masajına son verildi. Solunumu yerine geldi. Şu an hastanın şuuru tamamen açık durumda. Beyninde herhangi bir hasar oluşmadı" dedi.
Doktor ve hemşirelerin yoğun mücadelesi sonucu yeniden hayata dönen Ahmet Işık ise "Böylesi donanımlı ve uzman hekimlerin yer aldığı bir hastanenin Uşak’ta bulunması bizler için büyük bir şans. Sorunsuz bir şekilde beni yeniden sağlığıma kavuşturan doktor ve hemşirelere teşekkür ediyorum" diye konuştu.