Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - İTALYA'da aile içi şiddete maruz kaldığı için Çorum'da akrabasına velayeti verilen 5 yaşındaki Ahmet Can Keleş'in ardından, ablaları 11 yaşındaki Melisa ve 8 yaşındaki Angela da Çorumlu Arif Keleş'e verildi. 3 kardeş, yeniden bir arada yaşayacak. 43 yaşındaki Arif Keleş, "Ahmet Can'ın ardından Melisa ve Angela'nın da velayetini aldık. Çok mutluyuz" dedi.
2012 yılında İtalya'nın kuzeyindeki Mantova kentinde 7 çocuklu Ahmet-Leyla Keleş çifti, aile içi şiddet nedeniyle dağıldı. Mahkeme baba ve erkek kardeşlerden birinin, anne ve çocuklara yaklaşma yasağı getirdi. Annenin de çocuklara bakacak maddi durumunun olmaması nedeniyle İtalyan makamları, bu ülkede dünyaya gelen en küçük 3 çocuğun bakımına el koydu. Mahkeme Angela ile Melisa'yı yaşları büyük olduğu için aileden alınarak bir yurda yerleştirilmesine, Ahmet Can'ın velayetinin ise yaşı küçük olduğu için koruyucu aileye verilmesine hükmetti.
Bunun üzerine Ahmet Can'ın babasının Çorum'da yaşayan amcasının oğlu Arif Keleş, Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu'na başvurarak çocuklarının İtalyan bir aileye verilmemesi konusunda yardım isteyerek, koruyucu aile olmak istediğini belirtti. İtalyan yargısı da geçen yıl çocuğun Çorumlu akrabalarına verilmesine karar verdi. Ahmet Can Keleş, geçen Nisan ayında Çorum'a getirilerek Keleş ailesiyle birlikte yaşamaya başladı. 
Berber olan Arif Keleş, diğer iki çocuk için de velayet başvurusunda bulundu. Melisa ve Angela'nın da velayetlerini alarak Türkiye'ye getirdi.
Arif Keleş, "İtalya'da yaşayan ve devlet koruması altında yurda yerleştirilen Ahmet Can'ın ablaları Angela ve Melisa'dan ayrı kalmasına gönlümüz razı olmadı. İkinci bir velayet davası için müracaat ettik. Biz bir yılda üç kez İtalya'ya gittik. Bizim için de yorucu oldu ama tatlı bir yorgunluktu. Yorulmanın neticesinde dünyanın en mutlu insanları biz olduk" dedi.
Arif Keleş'in eşi Nurhan Keleş de Ahmet Can'ın ablalarına kavuşmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, "Çok mutluyuz. Önemli olan Ahmet Can'ın ablalarına kavuşması. Ailemiz daha çok genişledi. Ev ortamı çok farklı. Bu çocuklar yurtta kalıyordu. Ev sıcaklığını, aile mutluluğunu yaşayamıyorlardı. Biz onlara aile sıcaklığını vermeye çalışıyoruz. İki çocuğum vardı. Şimdi beş oldu. Bu mutluluğu ifade etmeye kelimeler yetmez" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI