SOSYAL paylaşım sitesi twitter’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun son dönemde yaptığı konuşmalarda söylediği “İzmir’i ham yaptırmayız" sözlerinden esinlenerek açılan 'izmirihamyaptırmayız’ hastag’i dünya gündeminde üçüncü sıraya kadar çıktı. Bu hastag altında birbirinden ilginç yorumlar yapıldı.
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Özel İdare’ye ait malların paylaşımı, Karayolları arazilerinin Özelleştirme İdaresi tarafından satışına tepki olarak konuşmalarında kullandığı, seçim döneminde ise siyasi olarak söylediği “İzmir’i ham yapmak isteyenlere direneceğiz”, “İzmir’in malını kimseye ham yaptırmayız”, “İzmir’i ham yaptırmayız” sözleri sosyal paylaşım sitesi twitter’da hastag oldu. Bu hastag kısa sürede büyük ilgi çekerek İzmir gündeminde birinci sıraya, Türkiye ve dünya gündeminde ise üçüncü sıraya kadar yükseldi.
Twitter’da 'izmirihamyaptırmayız' hastag’i altında yapılan yorumlar da dikkat çekti. Bunlar arasında 'Kusura bakmasınlar 1 tek İzmir var', 'Ne işiniz olur gavur İzmir'le, çok hayalperestsiniz', 'Çünkü izmir, ham gelip ham yapma şehri değildir', 'İzmir kolay lokma değil', 'Senin photoshopla çoğalttığın insanları biz çığlıklarımızla çıkartırız sokaklara, bizler Atatürkçüyüz', 'Madem gavuruz... yakarız yine de vermeyiz', 'İzmirli kardeşlerim, size Urlalı bir hemşehriniz olarak sesl.... Dur lan buradan girmeyeydik iyiydi', 'İzmir döver seni sit alanına villaları dikersen', 'Makarnaya, kömüre, altına şerefimizi satacağımıza gavur oluruz, köy gibi kalırız ama asla yedirmeyiz', 'Mehter Marşı’yla geldiler İzmir marşıyla gidecekler', 'İzmirliler sadece zeybek oynarken diz çöker', 'Biz Gezi’de Göztepe Karşıyaka birleşmişiz sen neyden bahsediyorsun!', '8500 yıllık İzmir'e iki beton kazuleti SİMGE diye yutturup, rezerv alanları da gökdelencilere verenlere izmirihamyaptırmayız' en çok dikkat çeken yorumlar arasında yerini aldı.