Enver ALAS / İSTANBUL, () Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muammer Aydın, Twitter yasağıyla ilgili olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Muammer Aydın, DSP İstanbul İl Başkanı Erdoğan Sincer ve bazı partililerle birlikte saat 11.00'da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.
Aydın açıklamasında, "Bağımsız yargıya talimat veren başbakan ve talimat üzerine var olmayan veya yok hükmünde olan kararlara itibar edenler suç işlemektedirler. Twitter'a erişim engellenmiş olup ilgililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Mart 2014 Perşembe günü Bursa'da yaptığı 'Twitter'ın kökünü kazıyacağız' şeklindeki açıklamanın ardından aynı gün, yargı tarafından kendisine ve temsil ettiği hükümete muhalif her sesi ve tepkiyi engelleme amaçlı verilen bu yeni talimat da yerine getirilmiş ve twitter'a erişim çeşitli mahkeme kararlarıyla engellenmiştir. DSP olarak ülkesinin bütünlüğünü ve Türkiye Cumhuriyetini anayasa ile hüküm altına alınan temel ilkelerini savunan bir siyasi parti olarak, kendi tüzüğümüzün de bize yüklediği görevler çerçevesinde demokrasi, ifade özgürlüğü evrensel hukuk ilkeleri gibi kavramların savunulması amacıyla var olduğu iddia edilen bu kararlar, kararı alanlar ve uygulayan hakkında suç duyurusunda bulunduk" ifadelerine yer verdi.
Aydın basın açıklamasının ardından TİB yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları suç duyurusu dilekçesini İstanbul Adalet Sarayı'nda nöbetçi savcıya teslim etti.
(BB) (FOTOĞRALI)