HDP İstanbul Milletvekili A. Levent Tüzel,  İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı cevaplandırılması  isteğiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tüzel önergesinde, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde çalışan Sağlık Emekçileri Sendikası üyesi hemşire Ayşenur Virlan'ın, Yasin. K tarafından 17 yerinden bıçaklanarak, Dr. Sadi Konukoğlu Hastanesi’nde yoğun bakıma ünitesinde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, "Ayşenur Virlan, can güvenliği tehdit altında iken, talep etmesine rağmen neden koruma verilmemiştir?" dedi. Tüzel, soru önergesinde, son yıllarda kadına yönelik şiddetin sistematik olarak arttığının bilindiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Bizzat başbakanın 'kadın erkek eşit değildir' diyerek açtığı yoldan ilerleyen devlet ve hükümet yetkililerinin her gün yeniden ürettikleri cinsiyetçi söylem ve pratikler, toplumsal yapıda yerleşik olan eşitsiz cinsiyet ilişkilerini daha da pekiştirmektedir. Erkek egemen devletin en küçük birimi aile dışında, kadının toplumsal yapı içinde kendi kimliğiyle var olmasına tahammül edilemiyor. Bu kısır çemberi aşmayı zorlayan birçok kadın taciz veya tecavüz ile daha da ilerisi canına kast edilerek durdurulmaya çalışılıyor.
Son olarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde çalışan SES (Sağlık Emekçileri Sendikası) üyesi hemşire Ayşenur Virlan, Yasin. K tarafından 17 yerinde bıçaklanarak, Dr. Sadi Konukoğlu Hastanesi’nde yoğun bakıma ünitesinde yaşam mücadelesi vermektedir.
Ayşenur Virlan’la aynı serviste çalışan Yasin K., üç ay önce Virlan’ı darp etmiş daha sonra kendi isteğiyle işten ayrılmıştır. Ancak dışarıdan tehditlerine devam etmiştir. Bunun üzerine Ayşenur Virlan Hastane yöneticileri ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, iş yeri değişikliği de dahil olmak üzere gerekli tedbirlerin alınması ve koruma talep etmesine rağmen bu talepleri karşılanmamıştır. Sonuç olarak saldırı göz göre göre gelmiştir.
Tüzel, İçişleri Bakanı Güler'in şu soruları yanıtlamasını istedi: 1. Ayşenur Virlan, can güvenliği tehdit altında iken, talep etmesine rağmen neden koruma verilmemiştir?
2. Ayşenur Virlan, tehdit altında olduğunu hem işyerine hem karakola bildirmesine rağmen neden güvenlik önlemi alınmamıştır?
3. Ayşenur Virlan’ın can güvenliği için koruma talebinin karşılanmaması, güvenlik önlemlerinin alınmaması görevi ve yaşam hakkını ihmal değil midir?
4. Bakanlığınızca, Ayşenur Virlan’ın koruma ve güvenlik önlemi taleplerini karşılamayan yetkililer ve sorumlular hakkında ne işlem yapılmıştır?
5. Bakanlığınızca, kadınların can güvenliğini sağlamak için kaç kamu görevlisi özel olarak eğitilmiş ve görevlendirilmiştir?
6. Son on yılda, yıllara ve illere göre kaç kadın öldürülmüştür? Tüzel'in, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun yanıtlamasını istediği soruları ise şöyle: 1. Hemşire Ayşenur Virlan’ın can güvenliği nedeniyle tayin talep ettiğini biliyor muydunuz?
2. Ayşenur Virlan’ın tehdit altında iken, yetkililer hangi önlemleri almıştır? Adı geçenin, iş yeri değişiklik talebi neden yerine getirilmemiştir?
3. Hemşire Ayşenur Virlan’ın korunma amaçlı tayin talebi yerine getirmeyen Hastane ve Bakanlık yetkilileri hakkında bir işlem yapılmış mıdır?
4. Sağlık emekçilerinin daha güvenli bir ortamda çalışmaları, içerden ve dışardan gelebilecek şiddetin önlenmesi için ne tür önlemler alınmaktadır?