VAN'da Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUYAD-DER), cezaevlerindeki hasta tutuklulara dikkat çekmek için yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feki Teyran Parkı'nda bir araya gelen aralarında BDP İl Başkanı Musa İtah, TUYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün'ün de bulunduğu yaklaşık 400 kişi, ellerindeki pankartlarla slogan atarak Sanat Sokağı'na kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün okudu. Türkiye'deki cezaevlerinde 140 bin tutuklu ve hükümlü olduğunu belirten Aygün, bunlardan 163'ü ağır olmak üzere 544 hasta bulunduğuna dikkat çekti. Aygün şunları söyledi:
"F tipi cezaevleri tam bir zulüm kampı haline dönmüştür. Bu zindanlardaki ağır tecrit koşulları birçok tutuklu ve hükümlünün ağır hastalıklara yakalanmasına neden olmuştur. Bu zulüm politikaları sadece mahkumları değil, ailelerine de mağdur etmektedir. Cezaevlerinde yaşanan bu insanlık suçları hükümetin gerçek demokrasi yüzüdür. Biz hasta tutuklu ve hükümlüler serbest bırakılıncaya kadar alanlarda olacağız."