GENELKURMAY Başkanlığı'nın Balyoz ve Ergenekon gibi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının yargılandığı davalar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunun ardından Antalya'daki 'Sessiz Çığlık' eylemi için 67'nci kez toplanan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, davul ve zurna çaldı.
Ergenekon, Balyoz gibi davalarda tutuklanan ya da sanık durumunda bulunan subay ve astsubay aileleri tarafından oluşturulan 'Vardiya Bizde Platformu' Antalya'da 67'nci kez Kışlahan Meydanı'na çıktı. Her cumartesi 13.00 - 14.00 saatleri arasında 'Sessiz Çığlık' adını verdikleri eylemi tekrar eden platform üyeleri Türk bayrakları ve beraberlerinde getirdikleri pankart ve dövizlerle TSK mensuplarının yargılandığı, hüküm giydiği mahkemeleri ve onların kararlarını protesto etti.
Sessiz Çığlık eyleminin bu haftaki gündeminde ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın 'Kumpas' açıklaması vardı. Grup adına açıklamada bulunan emekli asker Orhan Güler, "Vardiya Bizde Platformu olarak bugüne kadar Ergenekon, Balyoz mahkemeleri hakkında dile getirdiğimiz tüm iddialar Akdoğan'ın 'kumpas' açıklamasıyla artık bir gerçeklik halini almıştır" dedi. Yalçın Akdoğan'ın açıklamasını takiben Genelkurmay Başkanlığı'nın Balyoz ve Ergenekon gibi TSK mensuplarının yargılandığı davalar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunun haftasında gerçekleşen eylemde bu kez diğerlerinden farklı olarak davul ve zurna da vardı. Davul ve zurna 'Sessiz Çığlık' eyleminde ses sisteminde yayınlanan 'Ölürüm Türkiyem' parçasına eşlik etti ve eyleme destek veren Antalya Şair Ozan Yazar ve Ressamlar Kültür Derneği Başkanı Şükrü Erciyesli de oynadı.