Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'de 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili tutuklanan hemzemin geçit görevlisi 38 yaşındaki Erhan Kılıç'ın babası 65 yaşındaki Ziya Kılıç, kazada oğlunun hatası olmadığını savundu.
Merkez Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte 20 Mart'ta meydana gelen kazada, makinistler Hüseyin Erdem ve Mehmet Erkan yönetimindeki 62028 sefer sayılı yolcu treninin, Fahri Kaya yönetimindeki 33 M 1104 plakalı minibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada Mine Serten, Harun Salık, Ünal Acar, Kenan Erdinç, Onur Atlı, Sinan Özpolat, Cavit Yılmaz, Mehmet Akşam, Ayhan Akkoç ve Oğuzhan Beyazıt yaşamını yitirdi, servis sürücüsüyle birlikte 5 kişi de yaralandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan makinistler, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılırken, bariyerleri kapatmadığı iddia edilen hemzemin geçit görevlisi 1 çocuk babası Erhan Kılıç ise mahkemece tutuklandı.
'OĞLUM SUÇSUZ'
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde oturan Erhan Kılıç'ın babası Ziya Kılıç, oğlunun suçsuz olduğunu iddia etti. Oğlunun 9 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda çalıştığını belirten baba Ziya Kılıç, kazanın hemen sonrasında oğlunun kendini telefonla aradığını belirtti. Baba Kılıç, "Ben Osmaniye'deydim ve oğlum aradı. 'Bir kaza oldu baba. Şoför beklemedi, bariyer inerken geçti, ışıklar da yanıyordu. Ben de bağırdım, bariyer inmeden altından geçti. İner inmez tren arkadan vurdu ve sürükledi. Şoför bariyer kapatmadan geçebileceğini düşünmüş olabilir. Hemen polisi arayıp bölgeden uzaklaştım. Yoksa beni öldürebilirlerdi' dedi. Mersin'e gelebileceğimi söyledim ama suçsuz olduğunu gelmeme gerek olmadığını söyledi. Biz oğlumun söylediklerine inanıyoruz. Oğlum suçsuzdur. Ölenlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi.
Erhan Kılıç'ın annesi 61 yaşındaki Songül Kılıç ise oğlunun işine çok sadık olduğunu, 9 yıllık iş hayatında hiçbir kazaya sebebiyet vermediğini ve çalışırken herkesi ikaz ettiğini söyledi. Kazada ölenlerin ailelerine sabır dileyen anne Songül Kılıç şunları kaydetti:
"Sürekli yanına gidiyordum; herkesi ikaz ediyordu. Yani 9 yıldan bu yana böyle bir şey olmadı, kaç kişiyi de, trenin altında kalıyordu, çekti benim oğlum kurtardı. Yani o da istemezdi böyle olmasını. Biz de çok üzgünüz. Kendi çocuğumu unuttum, ölenlere ağladım eşimle. Adamların canları yandı. Elbet benim oğluma da suç bulacaklar. Biraz da şoföre bulsunlar. Oğlum işine çok sadık. Bunu üzerine basa basa söylüyorum. Oğlumun kaçtığı söyleniyor. Ancak böyle bir şey yok. Oğlum aradı, karakola telefon açmış, durumu anlatmış ve karakola teslim olmuş. Oğlum o kadar cani değil bırakıp kaçacak kadar. Oğlum şu an hapiste. Ölen 10 kişiye mi yanarsın, oğluna mı yanarsın. Kim ister böyle olsun. Ölen 10 kişi için içim yanıyor, gencecik fidan gibi çocuklar."

TD(AŞ/BK/CK) (FOTOĞRAFLI)