Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - TÜRKİYE İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) üye Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (ISİAD) 23 kişi istifa etti.
ISİAD üyesi işadamları, hükümetin hizmetlerinin görmezden gelindiğini, 17 Aralık operasyonuyla birlikte iktidar mücadelesi içine girildiğini, 'hükümet gitsin gerisi ne olursa olsun' mantığıyla hareket edildiğini, ülke güvenliğini tehdit eden kayıtlara dahi tepkisiz kalındığını savunarak, bu nedenlerle TUSKON'a bağlı ISİAD'ın yönetim kurulu ile üyeliklerinden istifa ettiklerini açıkladı.
İSTİKRARLI TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESME ÇABASI
ISİAD'dan istifa eden 23 işadamı adına ortak açıklamayı yapan Kadir Özkan, "Gezi olaylarından bugüne ülke ekonomisi, ülkemizin istikrar ve yükselişini istemeyen dış güçler, çeşitli sermaye odakları ve marjinal grupların spekülatif hareketleriyle bir çıkmaza sokulmak istenmektedir. Kanal İstanbul, 3'üncü havalimanı, 3'üncü köprü, Marmaray gibi kimilerinin hayal bile edemeyeceği dev yatırımlara kalkışmış, ekonomik ve siyasi istikrarını her gecen gün daha iyi bir noktaya ulaştırmayı başarmış istikrarlı bir Türkiye'nin önünü kesme çabası içerisindeki içsel ve dışsal faktörler kullanılarak ülkemizin itibariyle oynanmak istenmekte ve bu nedenle ülke ekonomisine büyük darbe vuracak hareketler sahneye konulmaktadır" dedi.
TUSKON yönetiminin sertçe eleştirildiği açıklamada Özkan şöyle dedi:
"TUSKON üst yönetimi, hükümete acımasızca, sebebini anlayamadığımız bir üslup kullanarak saldırmaktadır. Bediüzzaman Hazretleri'nin gerçek talebeleri ve varislerinin durdukları yer açık ve net ortadadır. Hükümete bu hizmetlerden ötürü açıktan tam destek vermektedirler. Amacının sadece ülkemize hizmet olduğunu düşündüğümüz TUSKON'a bağlı şehrimizdeki ISİAD yönetim kurulunda görev almıştık. Ancak yukarıda bahsettiğimiz bütün bu hizmetlerin görmezden gelinip; 17 Aralık operasyonuyla birlikte bir iktidar mücadelesi içine girilmesi, yapıcı hiçbir şey ortaya koymaksızın sadece 'yeter ki bu hükümet gitsin gerisi ne olursa olsun' mantığıyla hareket edilmesi, kısır ve ben merkezli bir siyasete girilmesi ve dün servis edilen ülke güvenliğini tehdit eden kayıtlara dahi tepkisiz kalınarak ülke menfaatlerinin hiçe sayıldığı bir ortamda ISİAD içinde ülkemize hizmet etme imkanı kalmadığı için, ISİAD yönetim kurulu üyeliklerimizden ve TUSKON'a bağlı ISİAD üyeliklerimizden istifa ediyoruz."
İSTİFA EDENLER
İstifa eden isimler ise şöyle: Kadir Özkan, Salim Nuri Güntaç, Ayhan Gürsu, Osman Gök, Mehmet Küçükköse, Cihan Önal, Hakan Günaydın, Nihal Çallıpınar, Mahmut Çetin, Mustafa Baş, Selma Küçükköse, Fahret Bektaş, Mustafa Tulum, Nazmi Esen, Vedat Türker, Hayrettin Turkmen, Ömer Çetin, Mahmut Öztürk, Serkan Dayıoğlu, Serkan Başsilleli, Betiltahir Tola, Taner Özçelik ve Hüseyin Esat Kutlu.

AÇ(HA/CK) (FOTOĞRAFLI)