Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Çanakkale- Körfez Yürütme Birliği başkanlığına Truva Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kılıç seçildi.
Ülke genelinde 36 bölge yürütme kurulu olan TÜRSAB’ın Çanakkale- Körfez Yürütme Birliği seçimleri Parion Otel’de gerçekleştirildi. TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy’un da katıldığı seçimlerde iki liste yarıştı. Çanakkale’nin 36 bölge içinde çok özel bir önemi bulunduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy şöyle dedi:
"Çanakkale tarihi önemi ve coğrafi konumu itibarı ile turizmde farklı bir yere sahip. Türkiye’nin tanıtımında birbirinden önemli değerleri sınırlarında barındıran zenginliği var. Biz acentecilerin işi de bu değerleri tanıtarak, Çanakkale ve dolayısıyla da Türkiye’ye daha fazla turist getirebilmek. Bölgedeki sektör temsilcilerini oldukça dinamik ve potansiyelli görüyorum. Birliğin başındaki ismin beraberlik ve dayanışma içerisinde hizmet üreteceğinden eminim."
61 üyenin katıldığı seçimde Turgay Kılıç’ın listesi 36 oy alırken, Adem Kuşçu 25 oyda kaldı. Birlik başkanlığı görevine seçilen Kılıç, öncelikli hedeflerinin sektörün gelişmesini sağlamak, sorunlarını çözebilmek ve her iki bölgede turizm adına önemli adımlar atmak olduğunu söyledi. Kılıç’ın listesinde, Erdoğan Köybaşı, Öztürk Turhan, Ziya Artam, Hasan Uçar, İsmet Balkan ve Nevzat Ergin yer aldı.

EK(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)