EDİRNE’de Türk, Yunan ve Bulgar polisleri düzenlenen basketbol dostluk turnuvasında karşı karşıya geldi.
Komşu 3 ülkenin dostluğunun pekiştirilmesi için Edirne Emniyet Müdürlüğü tarafından basketbol turnuvası düzenlendi. Turnuvaya Edirne Emniyet Müdürlüğü, Bulgaristan'ın Kırcaali, Yunanistan'ın Dedeağaç ve Orestiada emniyet müdürlüklerinin takımları katıldo. Turnuvanın açılış karşılaşmasında Orestiada, Kırcaali Emniyet Müdürlüğü'nü 72-37 mağlup ederken, diğer maçta Edirne Emniyet Müdürlüğü karşılaştığı Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü’ne 66-56 yenildi.
Komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan'ın polis teşkilatıyla kurdukları işbirliğinin devam ettiğini belirten Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, “Edirne'de bir basketbol turnuvası düzenledik. Emniyet Genel Müdürlüğü, organizasyonun finansmanını karşıladı. Önemli olan bu birlikteliği sağlamak, karşılıklı sosyal aktiviteler yapmak" dedi.
Kırcaali Emniyet Müdür Yardımcısı İvaylo İlev ve Dedeağaç Emniyet Müdürü Tsuknadis İoakim, komşu ülkelerin emniyet teşkilatları arasında düzenlenen bu sosyal projede yer aldıkları için mutlu olduklarını söylediler.
BİRLİKTE IHLAMUR AĞACI DİKTİLER
Karşılaşmanın ardından 3 ülkenin emniyet müdürleri ve polisleri, birlikte öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından Bulgar polisler tarafından getirilen ıhlamur ağacı, Meriç Nehri kenarındaki polis bahçesine 3 ülkenin emniyet müdürleri tarafından dikildi.
Turnuva, yarın oynanacak maçlarla sona erecek.