Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİLİ Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Aydın, sinir sistemini çökerten ALS hastalığına dikkat çekmek ve bağışta bulunmak için geldiği memlekteti Hakkari'de yaylada süt banyosu yaptı. Yayladaki kadınların kova dolusu başına süt döktüğü Aydın, zor durumda kaldı. Aydın bir kuzuyu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ise bir koç parasını hastalık için açılan hesaba yatıracaklarını, hayvanların etini de Türkiye'ye sığınan Ezidilere vereceklerini söyledi.
ALS hastalığına dikkat çekmek amacıyla başlatılan ve Türkiye'de de hızla yayılan sinir sistemi hastalığı Amiyotropik Yanal Skleroz'a (ALS) dikkat çekmek amacıyla başlatılan baştan aşağı buzlu su dökme kampanyasına türkücü Aydın Aydın farklı yöntemle destek verdi. Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari'nin Bağışlı Köyü'ne bağlı Mendini Yaylası'na çıkan ve kampanyaya bir kuzu bağışı yaparak katılan Aydın'ın bu çabasına Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası da bir koç bağışı yaparak destek verdi. Yaylada koyunlarını sağan 20'ye yakın kadınla tek sıra halinde yürüyüp koyunların arasına giren Aydın, burada kadınlarla birlikte ALS hastalığı ile ilgili yaptığı besteyi de çaldığı saz eşliğinde okudu.
KOÇ VE KUZUNUN ETLERİ EZİDİ KÜRTLERE
Aydın'ın saz çalarken kadınlar hazırlanan süt dolu kovaları başına döktü. Türkü  söyleyen Aydın, başına süt dökülürken zor durumda kaldı. Sanatçı Aydın ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş'ın bağışladığı bir koç ve bir kuzu, Irak'ın Şengal Bölgesi'nden Uludere İlçesi'ne göç eden Ezidi Kürtler'e gönderileceği belirtilirken, Aydın, başlattığı kampanya ile ilgili sanatçılardan destek istedi.
Dünyanın birçok yerinde ALS hastalığı ile ilgili kampanyalar düzenlendiğini belirten Aydın, Hakkari'den de ALS hastalığına dikkat çekmek ve kampanyaya destek amaçlı süt banyosu yaptığını ve bir koç ile bir kuzunun bağışlandığını söyledi. Aydın, şöyle dedi:
"Başlatılan kampanyalarla kimileri buzlu suyla destek oldu, kimileri farklı yöntemler uyguladı. Berivanlar'la Hakkari'de yaptığımız bu yardım örneği çok farklı oldu. Süt; birçok hastalığa devadır. İnşallah bu süt ve berivanların bu kadar emeği ALS hastalarına şifa getirir. Berivan kadınlara çok teşekkür ediyorum."
Kampanyaya bir koç bağışlayarak destek veren Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ise, Aydın Aydın'ın Hakkari'deki bir yaylada Berivan kadınlarla başlatmış olduğu ALS hastalığı kampanyasının çok anlamlı olduğunu, bu nedenle destek verdiğini söyledi. "Çok ilginç yöntemlerle ALS hastalığına destek verildi. Biz de kendi kültürümüzle, ALS hastalığına destek sunmak için buradayız. Sanatçı Aydın'a da çok teşekkür ediyoruz. Koçun fayatı kadar olan parayı ALS hastalığı için banka hesabına, koçun etini de Şengal'den gelen ezidi Kürtlere ulaştıracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI