ANTALYA'nın Manavgat İlçesi, Evrenseki Belde Belediyesi'nin daveti üzerine ilçeye gelen heyette yer alan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim, "Her zaman Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız var. Önceden olduğu gibi bugün de bu desteklerin devamını istiyoruz" dedi.
Evrenseki Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Barut'un daveti üzerine Manavgat'a gelen 5 kişilik ITC heyetinin inceleme ve temasları sürüyor. Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim ve beraberindeki heyet, Evrenseki Kültür Evi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Selim, gıda kongresine katılmak üzere Manavgat'ta bulunan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekilli İbrahim Yiğit, AK Partili komisyon üyeleri Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Kars Milletvekili Yunus Kılıç ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ile ortak basın açıklamasında bulundu.
SEÇİM ÖNCESİ MORAL DEPOLAMA
Başkan Recep Barut, ITC heyeti ile milletvekillerini Evrenseki'de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, ITC heyetinin Manavgat'ta 5 günlük program kapsamında sivil toplum kuruluşları ve siyasilerle görüşeceğini söyledi. Barut, "Önlerinde Erbil vilayet seçimi var. Seçim öncesi Manavgat'a moral depolamaya geldiler" dedi.
İstanbul Milletvekilli İbrahim Yiğit de "Kardeş olarak kabul ettiğimiz Türkmenlerin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.
TÜRKİYE'DEN DESTEK TALEBİ
Erbil Milletvekili Selim ise Osmanlı'nın bölgeden çekilmesinden sonra Iraklı Türkmenlerin büyük baskıya maruz kaldığını, bugün de bu baskıların sürdüğünü söyledi. Selim, "Son zamanlarda Türkiye ile Ankara ile yapılan görüşmeler bizim için olumlu adımlar oldu. Zaten Türkiye'nin Kuzey Irak'la ilişkileri önceden beri iyiydi. Bu ilişkilerin devam etmesi hem Kuzey Irak'ta yaşayan Türkmenler için hem tüm Iraklı Türkmenler için olumlu bir adımdır" ifadelerini kulandı.
Iraklı Türkmenlerin bağı olan Türkiye'ye gelip gitmelerinin önemli olduğunu dile getiren Selim, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim Antalya'da, Türkiye'de olmamız Iraklı Türkmenler için çok önemlidir, moral kaynağıdır. Türk basınında, Türk makamlarında Türkmenler için bir konuşma yapıldığı zaman bizim için bir moral kaynağı, bir manevi güç oluyor. O yüzden her zaman Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız var. Önceden olduğu gibi bugün de bu desteklerin devamını istiyoruz."
ERBİL SEÇİMİ
Kuzey Irak'ta 21 Eylül'deki Bölgesel Kürt Parlamentosu seçimlerine işaret eden Aydın Maruf Selim, "ITC olarak ilk defa orada seçime katıldık. İlk tecrübemiz olan bu seçimlerde, Erbil'de 5 sandalyeden 1'ini kazandık. İnşallah biz bölgede olan mecliste, Türkmenlerin haklarını elimizden geldiği kadar koruyacağız. Bu seçime katılmamızın en önemli özelliği de Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuzey Irak ile ilişkilerinin olumlu, iyi olmasıdır" dedi.
Toplantının ardından Başkan Barut tarafından, Selim ve heyete plaket ve vazo, AK Partili milletvekillerine de kalem hediye edildi.