İZMİR, () - İZMİR'in Foça İlçesi'ne bağlı Yenifoça'daki Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı 26 yaşındaki Mustafa Sabancı, Türkiye'nin en genç muhtarı oldu.
Türkiye'nin en genç muhtarının, geçen 30 Mart'taki yerel seçimlerinde seçilen, Foça İlçesi'ne bağlı Yenifoça'nın Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı, 26 Aralık 1988 doğumlu Mustafa Sabancı olduğu belirtildi. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, ilk önce Bayraklı'nın Gümüşpala Mahallesi Muhtarı İbrahim Balıkçı'yı 'en genç muhtar' olarak açıkladı. Ancak İbrahim Balıkçı'nın doğum tarihinin 8 Ekim 1988, Yenifoçalı Mustafa Sabancı'nın ise 26 Aralık 1988 olduğu belirtildi.
Seçilmeden önce Foça Belediyesi Yenifoça Fen İşleri Amirliği'nde çalışan Mustafa Sabancı, beldede uzun yıllar hizmet etmek istediğini söyledi. Pratik çözümler üretmeyi hedeflediğini belirten genç muhtar Sabancı, "Yerel yönetimimiz ile sıkı ilişkideyiz. Foça Belediye Başkanı'mız Gökhan Demirağ, her türlü desteği veriyor. Vatandaşın öncelikli sorunlarını ilgili birimlere aktarıp çare bulunması için çaba göstereceğim. Yenifoça'nın tanıtımı için de diğer muhtar arkadaşlarla beraber çalışacağım" dedi.
AZİZ BAŞKAN KUTLADI
Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir süre önce, Kuzey Bölgesi'ndeki muhtarlara yemek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yanına gelen Muhtar Mustafa Sabancı'yı kutladı, birlikte fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI