ÇANAKKALE'ye gelen Türkiye Sirki'nde değişik ülkelerden 45 sanatçı birbirinden zor gösteriler yaparken, bu işten geçimini sağlayan Ulaş- Melike Cankurt çiftinin 7 aylık oğulları Ulaş, sahne şovuyla adeta sirkin yıldızı haline geldi.
Turneye çıkan Türkiye Sirki, Çanakkale'de KİPA AVM otoparkına kurulan çadırda 3 gün gösteri yaptı. Sahibi olduğu sirkin gösterilerine 8 yıl önce başlayan Akhisarlı 28 yaşındaki Ulaş Cankurt, 5 yıl önce tanıştığı Bursalı 27 yaşındaki Melike Cankurt ile evlendi. Melike Cankurt, Ulaş Cankurt'un aynı zamanda da sirk gösterilerinde asistanlığını yapmaya başladı. Türkiye'yi karış karış gezerek sirk ile yaşamlarını kazanan Cankurt Ailesi'ne 7 ay önce de oğulları Ulaş katıldı. Ulaş henüz 7 aylık olmasına rağmen baba mesleğine de ilk adımı attı ve sirkin bir parçası haline geldi.
Türkiye Sirki'nin Çanakkale'deki gösterilerinde, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan, Fas'tan sanatçılar akrobasi, sihirbazlık, yüksek hava gösterileri, palyaço ve tel gösterileri ile izleyenlerin büyük ilgisini çekti. Birbirinden zor hareketlere rağmen sirkin küçük bir bölümünde sahneye çıkan Türkiye Sirki'nin sahibi Ulaş ve Melike Cankurt çiftinin 7 aylık oğulları Ulaş'ın sahne şovu izleyenlerden daha çok alkış aldı. Sahnede babasının elinin üzerinde dikilip, alkış tutan 7 aylık Ulaş bebek, aynı zamanda elleriyle asılı kaldığı ip üzerindeki gösterisiyle izleyenleri şaşkına çevirdi.
"ÇOK MUTLUYUZ"
Türkiye Sirki'nin Genel Koordinatörlüğünü de yapan Melike Cankurt, Ulaş ile tanışıp evlendikten sonra aynı yolda devam etmeye başladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"İlk zamanlar biraz zorluk çektim. Çünkü, herkesin alışık olduğu bir yaşam tarzı değil bu. İlk başta biraz zordu. Ama zamanla alışıyorsunuz. Alkışlar, insanlar, gülen çocuklar ve mutlu ayrılan seyirci sizi tatmin eder oluyor. Türkiye'de her şey zor ama bu işi çocukların gülücükleri yumuşatıyor. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise 5'nci büyük, 3 bin kişilik çadırına sahibiz. Bir özelliği de yanmaz brandaya sahip olması. Gösterilerimizi ilk başta spor salonlarında yapıyorduk. Artık muhteşem bir çadırımız var, rahata kavuştuk ve mutluyuz. İnsanlar gösteriyi çadırda izlemekten daha fazla zevk alıyor. Gerçek bir sirk olduğumuza inanıyorum artık."
Sirkin sahibi ve Genel Sanat Yönetmeni Ulaş Cankurt ise, 8 yıldır sahnelerde olduklarını ve 7 ay önce de oğulları Ulaş'ın aralarına katıldığını ve onun da sahnelere şimdiden alıştığını söyledi. Baba Cankurt, "Muhteşem bir gösterisi var, hatta sirkin yıldızı o. Bütün herkes en çok onu konuşuyor. Bu sahnede çok zor gösteriler var ama onun yaptığı gösteriyi bütün Türkiye konuşuyor. İnsanlar hayranlıkla izliyor. Bizi de izleyenleri de şaşırtıyor. Sürekli hareket halinde. Yaptıklarına önce anlam veremedik. Ama artık biz de alıştık. Büyüyünce sirk sanatçısı olmasını çok istiyorum" dedi.
130 TON DEMİRLE TÜRKİYE'Yİ DOLAŞIYORLAR
Yaptıkları işin zorluğuna da dikkati ceken Cankurt, sirk çadırını her hafta söküp başka yerde yeniden kurduklarını anlatırken, şöyle devam etti:
"Bu sirkin komple teşkilatında 130 ton demir ve yaklaşık 5 ton brandamız var. Bu brandayı her hafta söküp taşıyoruz. Çok büyük maliyetlerimiz var. Sirkimizde 45 kişilik bir ekip bulunuyor. Aynı zamanda hayvansız gösteri sunan bir sirkiz. Çok ağır şartlarda çalışıyoruz. Fırtına, yağmur, kar oluyor. Ama gösteri söz verdiğimiz gibi her zaman saatinde başlıyor. Hiç aksatmadık bu zamana kadar."

BG(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)