TÜRK Hava Kurumu'nun (THK) düzenlediği Türkiye Serbest Uçuş Milli Model Uçak Şampiyonası ve Anadolu Kupası, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yapıldı. Gölbaşı Dirsekli Toprak Pisti'nde yaptığı yarışlarda 200 yerli ve yabancı katılımcı, hazırladıkları model uçaklarla mücadele etti.
Oluşturulan hakem heyeti, en uzun süre havada kalma ve en uzağa gitme gibi kriterlerine göre model uçakları değerlendirerek puanlandırdı. Ödül törenine katılan THK  Genel Başkanı Osman Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, yıllar önce ara verilen model uçak yarışmasını tekrar hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bu süreç içerisinde model uçak yapımımız devam etti ama yarışmalara ara verilmişti. Bu sayede tekrar bu duyguyu yaşama fırsatı bulduk. Amatör ruhlu profesyoneller, kendinden sonra yetişecek gençlerin önünü açıyor. Havacılığı Türk insanının işi yapalım. İşte Türk insanın havacı olması buradan geçiyor. Modelcilik havacılığın temelidir. Her şeyi yaparsınız ama model yapmak onu uçurmak gerçekten büyük bir maharet ister. Bugün Türkiye'de inanıyorum ki yüz binlerce genç model yapıyor, bunları uçurmak için fırsatlar arıyor. Bu etkinlikle gençlere imkan tanıyanlara teşekkür ediyorum."
Yarışma sonrasında yamaç paraşütü, moskito ve R/C model uçak gösterileri programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.
Yarışmada klasmanlarına göre birinciler şöyle oluştu:
F1A klasmanı: Yenimahalle Havacılık Kulübü'nden Nedim Avcı
F1A takım klasmanı: Yenimahalle Havacılık Kulübü
F1B klasmanı: PEMUK'tan Mehmet Saim Gürer
F1B takım klasmanı: İstanbul Serbest Model Uçak Ekibi
F1H klasmanı: Kayseri Anadolu Teknik Lisesi'nden Serdar Durdu
F1H takım klasmanı: Kayseri Anadolu Teknik Lisesi
P30 klasmanı: B takımından Osman Müftüler
P30 takım klasmanı: Atlas Model Planör Kulübü
F1A klasmanı: Thomas Weımer
F1B klasmanı: Mehmet Saim Gürer
F1H klasmanı: Mine Çelen

FOTOĞRAFLI