İZMİR'in Bergama İlçesi'ne sinagog restorasyonu için gelen İsrail İstanbul Başkonsolosu Mosche Kamhi, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Demirtaş, 'one minute' sonrası yaşanan krize rağmen 2 ülke arasındaki ticaretin gerilemediğini söyledi. 2 ülke arasındaki ticaret hacminin 2011 yılında 4 milyar 22 milyon lira iken 2013 yılında 4 milyar 858 milyon liraya çıktığına dikkat çekildi.
Türkiye'de 4.5 yıldır görev yapan İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Mosche Kamhi, yakın zamanda veda ziyaretlerine de başlayacağını belirterek, İTO Başkanı Başkanı Ekrem Demirtaş'a nezaket ziyaretinde bulundu. Aynı zamanda İsrail Fahri Konsolosu olan İTO Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi'nin de katıldığı ziyarette konuşan Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılında Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e "Onet minute" demesinin ardından yaşanan krizin iki ülke arasındaki ticareti olumsuz etkilemediğini belirterek, "2011 yılında ticaret hacmi 4 milyar 22 milyon, 2013 yılında 4 milyar 858 milyonliraydı. Bu kadar olumsuzluklara rağmen ticaret devam ediyor ve Türkiye İsrail'in en fazla ithalat yaptığı 9'uncu ülke" dedi.
Kamhi de "Siyasi krize rağmen ekonomide iki ülke arasındaki bağların baştacı olduğunu hep söylüyordum ve bana 'İyimsersin' diyorlardı. Günde 11 uçak seferi yapılıyor. Bu İsrail yolcularının çoğu transit olarak geçiyor ama umudumuz yakın bir gelecekte İsrail'den Türkiye'ye gelen turist sayısında artış olması. Son yılarda bir ivme kazanıldı" dedi.

ED(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)