DİYANET İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finali Kahramanmaraş'ta yapıldı.

Türkiye'nin en büyük 3'üncü camisi olan Abdulhamithan Camisi'nde düzenlenen yarışmanın finaline bölge birincisi 10 hafız katıldı. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Zeki Şener'in de katıldığı yarışmanın finalinde hafızlar tarafından kapalı zarflarda verilen Kuran'dan sureler okundu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, yarışmanın Kahramanmaraş'ta yapılmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Her yıl 80 civarında hafız mezun ediyoruz. Özellikle erkek hafız anlamında ciddi anlamda bir atak var. Hafızlıkta ve güzel okumada iyiye doğru gidiyoruz. Bu anlamda bu yarışmanın burada yapılmasına sebep Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin Kuran'a olan hizmetlerinden dolayı olsa diye düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hafız kardeşlerimi kutluyorum" dedi.

Jüri başkanlığını Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hilmi Karslı'nın yaptığı yarışmada Samsun bölgesinden İhsan Akoğlu birinci, İstanbul bölgesinden İsa Kırtepe ikinci ve Bingöl bölgesinden Sezai Kızılkaya ise üçüncü oldu. Dereceye giren hafızların ödüllerinin 1 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılış programında verileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI