MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde iki gün sonra başlayacak olan Türkçe Konuşan Ülkeler Konsey Toplantısı'na gelen ülkelerin üst düzey bürokratları, bugün süper lüks iki yatla gezi yaptı. Bazı diplomatların tatillerini de Bodrum ve Gökova'da yatta geçirecekleri öğrenildi.
Bodrum'da 4-5 Haziran tarihlerinde Türkbükü Otel'de yapılacak olan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlık yapacağı Türkçe Konuşan Ülkeler Konsey Toplantısı'na katılacak bazı ülkelerin üst düzey bürokratlarının iki lüks motor yat ile gelmesi dikkat çekti. Haftalığı 300 bin Euro olan ve dünyanın sayılı zenginleri, Cumhurbaşkanları ve kraliyet ailelerini ağırlayan 60 metre uzunluğundaki süperlüks motor yat Bodrum'a demirledi. Torba Koyu'na sahilden bir mil açığa demirleyen ve içi ünlü tasarımcı Claude Misser tarafından dekore edilen yatta, 6 lüks oda, asansör ve her türlü emniyet tedbirinin bulunduğu bildirildi. Yatın üzerindeki jakuzi ve yüzme havuzunda 3 kişinin yüzdüğü ve güneşlendiği, ardından kahvaltı yaptığı görüldü. Yatların etrafında zodiak botlar koruma yaptı, denize üzerinde İngilizce 'Yaklaşma' anlamında 'Dont Aprocche' yazısı bulunan şamandıralar atıldı. Yatların etrafında kuş uçurtulmadı.
TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKTİ
450 metre kullanım alanı ile 5 güneşlenme terasının yanı sıra içerisinde fitness ve spor salonu, tüm su sporlarının yapılabileceği ortam ve dalış ekipmanlarının bulunduğu yat yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekti. Bodrum'un Göltürkbükü Beldesi'ne gelen diğer 55 metrelik ve haftalığı 200 bin Euro'ya kiralanan Masaqiue isimli motor yat da ilgi odağı oldu. Süper lüks yat ile konuklar Torba, Gündoğan, Yalıkavak ve Göltürkbükü'nın cennet koylarını gezdi.

YA(İUÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)