Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR’de, 19 yaşında eklem rahatsızlığı geçirerek yatağa bağımlı hale gelen Türkan Gökkılıç’ın, 20 yıl sonra ayağa kalkıp yürüyerek yarattığı mucizeyi, trafik canavarı bitirdi. Bu kez kazada boyun ve sırt omurları kırılan ve doktorların var olan rahatsızlığı ile aşırı kansızlık probleminden dolayı ameliyat dahi edemediği Türkan, iki yılın ardından yine adını mucize olarak yazdırdı. Tekrar ayağa kalkıp yürümenin mutluluğunu yaşayan Türkan Gökkılıç, azminin herkese örnek olmasını, kimsenin hayata küsmemesi gerektiğini dile getirdi.
İzmir’in Özkanlar semtinde yaşayan, iyi bir eğitim almaya başlayan, mutlu bir aile yaşamı bulunan Türkan Gökkılıç, ilkokul yıllarından itibaren eklem rahatsızlıkları çekmeye başladı. Gökkılıç, 19 yaşına geldiği zaman ise iyice ilerleyen rahatsızlığından dolayı artık yürüyememeye başladı. Yatağa bağımlı hale gelen Türkan Gökkılıç, 20 yıl boyunca bu şekilde yaşamını sürdürmek zorunda kaldı. Ancak artık sürekli yatağa uzanmak istemeyen ve tekrar yürümek için çaba gösteren Türkan, büyük mücadelesinin ardından mucizeyi yaratarak ayağa kalktı. Gökkılıç, yaklaşık 20 yıl sonra tekrar  yürümeye başladı. Ancak doktorların bile inanamadığı bir olayı gerçekleştiren Türkan Gökkılıç’ın yaşadığı bu mutluluk, acı bir kazayla çok kısa sürdü. İki yıl önce ailesiyle piknikten dönen Türkan, Yeşildere yolunda, içerisinde bulunduğu otomobilin kontrolden çıkarak duvara çarpmasıyla ağır yaralandı. Bu kez boyun ve sırt omurlarında kırık oluşan Türkan Gökkılıç, bir kez daha yatağa mahkum kaldı.
YILMADI YİNE BAŞARDI
Kazanın üzerinden geçen iki yıl içerisinde doktorlar, Türkan Gökkılıç’ı, gerek var olan eklem rahatsızlığı gerekse de aşırı kansızlık probleminden dolayı ameliyat edemedi. Türkan, bir kez daha yatağa bağımlı kalmamak için mücadelesine kaldığı yerden devam etti. Her gün yaptıkları egzersizler, gösterdiği çaba bir kez daha mucizesini yarattı. Türkan Gökkılıç, yine ayağa kalktı. Tekrar yürümeye başladı. Kazadan önceki haline gelmek için de çabasının devam edeceğini söyleyen Türkan Gökkılıç, "Benim adım arkadaşlarım ve ailem için mucize oldu. Çünkü bana ne zaman sen artık yataktan kalkamasın dediklerinde bunu yaptım. Bunu Allaha olan büyük inancımdan ve kendime olan güvenimden yapabildim. Benim bu çabalarım herkese örnek olmalı. Kimse olumsuzluk yaşasalar da hayata küsmemeli. Ancak mücadele ettiklerinde istediklerini elde edebilirler" dedi.

TY(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)