YUNANİSTAN'ın Onikiada Emniyet Mensupları Birliği ve Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler dostluk için basketbol maçı yaptı. Fair-play ruhu içinde geçen mücadelede, Türk polisler, Yunan meslaktaşlarını 75-62 mağlup etti.
Uluslararası platformda Türkiye Emniyet Teşkilatı’nı en iyi şekilde temsil etmek, aynı zamanda Rodos Emniyet Müdürlüğü ve halkıyla dostluğu geliştirmek amacıyla Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından 9-10 Kasım 2013 tarihlerinde Muğla, Marmaris ve Bodrum ilçelerini kapsayan bir dizi program yapılacak. Onikiada A Bölge Emniyet Müdürü Antonios Vilachakis beraberinde müdür yardımcıları ve polislerle Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal’ı makamında ziyaret etti. Güler yüzlü olarak kendisini ziyaret eden heyeti karşılayan Akbal, Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulu olan MOBESE Merkezi’ni gezdirip yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
"ASIL AMAÇ DOSTLUK"
Faaliyetlerin asıl amacının dostluk olduğunu kaydeden Akbal, şöyle konuştu:
"Geçen hafta Rodos'taydık. Çok sıcak ve dostane bir ortamda dostluk maçı yaptık. Çok mutlu ayrıldık. Temenni ederim ki Yunan meslektaşlarımız da geçirecekleri bu üç gün içinde keyif alırlar. İlk maçta meslektaş olarak gitmiştik ikinci maçta bizi dost olarak karşıladılar. Biz de onları daha önce meslektaş olarak karşılamıştık ve şimdi dost olarak karşıladığımız için mutluyuz. Bizi orda güzel bir şekilde ağırladılar ancak güzel de bir skorla yendiler. Bugünkü maç daha zor geçecek. Basketbolcularımız da onların taktik ve tekniğini iyi kaptılar. Yunanlı dostlarımızın işleri zor olacak."
TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNE ÖVGÜ
Onikiada A Bölge Emniyet Müdürü Antonios Vilachakis ise, Türkiye'ye ayak bastıktan sonra sıcak bir ortamda karşılandıklarını ifade ederken, "Daha önce Türk meslektaşlarımızı ağırladığımız için çok memnun olduk. Marmaris'e ayak bastığımız andan itibaren büyük bir misafirperverlikle karşılandık. Güzel anılarla ülkemize döneceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Vilachakis’e Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan plaket ile ebru tablosu hediye edildi. Buradaki etkinliğin ardından basketbol karşılaşmasının oynanacağı Atatürk Spor Salonu’na geçildi. Türk-Yunan polislerin basketbol karşılaşması öncesi iki Emniyet Müdürü sporculara başarı dilerken, Türk polisler de meslektaşlarına çiçek verdi. Karşılaşmada, Türk polisler, Yunan meslektaşlarını 75-62 mağlup etti.