ANTALYA'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Türk Yıldızları'nın muhteşem gösterisine sahne oldu. Onbinlerce kişi gösteriyi izlemek için Konyaaltı Sahili'ne akın etti.
Dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları, Antalya'da gösteri yaptı. Türk Yıldızları'nın yaklaşık 300 bin lira bütçeli gösterisinde saatte 1315 kilometre hıza ulaşabilen NF-5A/B tipi 6 özel uçak kullanıldı. Uçaklar, saatte 800- 900 kilometre hızda gösterilerini sundu. Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen gösteri bir ilke sahne oldu. Türk Yıldızları ilk defa bir 29 Ekim'de Ankara dışında bir ilde gösteri gerçekleştirdi.
GÖSTERİYİ ONBİNLER İZLEDİ
Türk Yıldızları'nın muhteşem gösterisini izlemek isteyen onbinler Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Sahilde oluşturulan izleme noktasının dışında birçok alanda da gösteriyi takip eden Antalyalılar, heyecanlı anlar yaşadı. Akrobasi timi, 6 uçakla yarım saat boyunca izleyenlere eşine ender rastlanır bir gösteri sergiledi. Antalya semalarını ay yıldızlı Türk bayrağının rengiyle süsleyen Türk Yıldızları binlerce kişi tarafından büyük ilgiyle izlendi. Sahilde gösteriyi izleyen Antalyalılar, uçakların yaptığı zor hareketleri ve kalp figürünü dakikalarca alkışladı. Bikinileriyle uzandıkları şezlonglarda güneşlenen tatilciler de gösteriyi yakından izleme fırsatı buldu.
HAVA TRAFİĞİ DURDURULDU
İzleyici noktasında Türk Yıldızları'na ait hediyelik eşyaların yer aldığı stant kurulurken, Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi de aynı alanda stant açtı. Gösteri anında kentteki hava trafiği durduruldu. Uçaklar havada tur attı ve inmek için gösterinin bitmesini bekledi. Gösteri boyunca Konyaaltı Sahili önündeki Akdeniz Bulvarı da araç trafiğine kapatıldı.