Tarık ARSLAN/MUDANYA (Bursa), () - AKROBASİ timi Türk Yıldızları, Mudanya Mütarekesi’nin 92’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında 11 Ekim’de gösteri uçuşu yapacak.
Türk Yıldızları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ilk adımlarından biri olan 11 Ekim 1922'deki Mudanya Mütarekesi’nin 92’nci yıldönümü dolayısıyla yapacağı gösteri için Mudanya Kaymakamlığı’nda toplantı düzenlendi. Kaymakam Orhan Çiftçi başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Sülün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, THK Mudanya Şube Başkanı Gürsel Akengin'de katıldı.
GÖSTERİ 6 UÇAKLA YAPILACAK
Toplantıya Hava Binbaşı Bülent Savaş ile katılan Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Zeki Koltukoğlu, Türk Yıldızları'nın yuvasının Konya olduğunu belirterek, bu sene özellikle Mudanya’da büyük katılımla hem 11 Ekim’in önemini vurgulamak, hem de savaşmadan masa başında kazanılan barış zaferini gökyüzüne kazıyabilecekleri bir gösteriye imza atmayı arzuladıklarını söyledi.
11 Ekim’de 6 uçakla yapacakları gösteri uçuşuna yüksek katılımın olmasını beklediklerini kaydeden Koltukoğlu, “Bu bir uçak tanıtım gösterisi değil. Koreografisi olan bir gösteri. O nedenle ‘ben bunu evimin balkonundan seyrederim’ algısından öte halkın, gösterilerin yapılacağı alanda izlenmesi sağlanmalıdır” dedi.
Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ve Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ise, gösteri üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi. Kaymakam Çiftçi, “Katılımı geniş tutmak adına yer ve zaman noktasında hava şartları da müsaade ederse, halkımız da Türk Yıldızlarıyla böylesine önemli bir günde buluşmanın gururunu yaşar” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI