DÜNYADA sekiz süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 'Türk Yıldızları', 29 Ekim'de Antalya'da gösteri yapacak. Bu gösteri, Türk Yıldızları'nın, ilk kez bir Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara dışında yaptığı gösteri olacak.
Antalya'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bir gösteri yapacak olan Türk Yıldızları'nın programı hakkında Antalya Valiliği'nde koordinasyon toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu başkanlığındaki toplantıya, Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Zeki Koltukoğlu, Türk Yıldızları pilotlarından Binbaşı Bülent Savaş, Yüzbaşı M. Kemal Koyunluoğlu ve Üsteğmen Hasan Kocabaş ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.
ANKARA YERİNE ANTALYA
Türk Yıldızları Filo Komutanı Yarbay Zeki Koltukoğlu, Antalya'da olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Koltukoğlu, "Bizim gösterilerimiz 29 Ekim'de Ankara'da oluyordu. Fakat bu sene elimizde olmayan bazı sebeplerden dolayı iptal edildi. Kendi yuvamızda ve Türkiye'nin nadide turizm merkezlerinden birinde uçmak için çok gönüllü olduk. Hava durumunun güzelliği bizi ayrıca motive ediyor. İstediğimiz gösteri dizaynını burada yapabilmek çok önemli. Bunun da nedeni, Türk gençliğine 'biz bu işi yapabiliyorsak siz de yapabilirsiniz' imajını vermek" diye konuştu.
BU BAYRAM BİR İLK OLACAK
Türk Yıldızları Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Binbaşı Bülent Savaş da 21'inci yılını kutlayan ve dünya markası haline gelmiş Türk Yıldızları'nın, bu yıl ilk defa bir Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara dışında gösteri yapacağını dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin havacılık anlamında gökyüzündeki 'milli takımı' olan Türk Yıldızları'nın Antalya'da olmasının önemine dikkati çeken Binbaşı Savaş, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Antalya'da yüz binlerle tek yürek kutlamaya geliyoruz" diye konuştu.
Vali Yardımcısı Balcıoğlu da Türk Yıldızları'nın 2006 ve 2012 yıllarında Antalya'da gösteriler yaptığını hatırlatarak, ilk kez halkın rahatlıkla izleyebileceği bir gösteri olacağını söyledi. Balcıoğlu, "29 Ekim günü Türk Yıldızları'nın gösterisine şahit olmak her anlamda güzel bir aktivite olacak" dedi.
GÖSTERİ 29 EKİM'DE
Toplantıda gösterinin 29 Ekim'de, 16.15- 17.00 saatleri arasında yapılmasına karar verildi. Minicity önündeki 12 ve 13 Nolu plajlar ise seyirci izleme noktası olarak belirlendi.
Türk Yıldızları, 27-28 Ekim günlerindeyse keşif ve prova uçuşu yapacak. Gösteri süresince Antalya'daki hava trafiği durdurulacak. Gösteri, yaklaşık 300 bin TL'ye mal olacak. Gösteri kapsamında NF-5A/B tipi 6 adet özel uçak, saatte 1315 kilometre hıza ulaşacak. Türk Yıldızları, zaman zaman 30 metreye kadar alçalarak, saatte 800-900 kilometre hızda akrobatik hareketler yapacak. Türk Yıldızları, Antalya'daki gösterisinin ardından KKTC'deki son gösterisiyle 2013'ü kapatacak.