İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA Valisi Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret eden Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türk yatırımcıları kendi ülkelerinde yatırım yapmaya davet ederek, “Son 20 yıl içinde Türk-Kazakistan ticari ekonomik ilişkilerimizin hacmi 4 milyar dolardır. Artık ülkemizde yatırım yapmanın zamanı geldi” dedi.
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Büyükelçi Danışmanı Askhat Kessikbayev ile Kazakistan Cumhuriyeti Atyrau Eyaleti Vali Yardımcısı Şıngız Makun Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette Kazakistan Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, Vali Savaş’a Kazakistan ile Türkiye dostluk ilişkilerini anlatan kitap hediye etti. Vali Savaş da büyükelçiye bir sepet içinde mesir macunu, kuru üzüm ve Manisa bezinden yapılmış şal hediye etti.
Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostluk ilişkilerinin 20 seneyi geçtiğinin altını çizen Kazak Büyükelçisi Tüymebayev, bu ilişkilerin her geçen yıl giderek arttığını söyledi. Büyükelçisi Tüymebayev, kendi ülkelerinde çalışan Türk şirketlerinin sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, “Kazakistan’da 2 bine yakın Türk şirketi ticari faaliyetlerini sürdürmektedir. Kazakistan’da üretim alanında çalışan şirketler için devletimizin büyük olanaklar sağlamaktadır. Sanayi, tarım, gıda ve hayvancılık sektöründe devletimiz kredi ve vergi kolaylıkları sağlanıyor. Kazakistan’n çevresindeki ülkelerde 170 milyon nüfuslu bir pazar var. Gümrük Birliği Kazakistan’ya yatırım ve ticaret yapacak şirketler için büyük bir avantaj. Son 20 yıl içinde Türk-Kazakistan ticari ekonomik ilişkilerimizin hacmi 4 milyar dolardır. Artık ülkemizde yatırım yapmanın zamanı geldi” diye konuştu.
Vali Savaş da Manisa’nın Türkiye’nin önemli yatırım kentlerinden biri haline geldiğinin altını çizerek, Türkiye-Kazakistan ekonomi ilişkilerinin gelişmesinde Manisa'nın önemli bir etkisinin olacağına inandığını vurguladı.
Kazakistan Ankara Büyükelçisi Tüymebayev ve beraberindeki 30 işadamı Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikalara ziyaretlerde bulundu.

İK(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)