Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, () - YALOVA’nın Çiftlikköy İlçesi’nde son yolculuğuna uğurlanan ve 'Tosun Paşa’ filminde canlandırdığı ‘Küçük Enişte Bekir’ karakteri ile ünlenen sinema oyuncusu Tuncay Gürel’in cenazesine sanatçı dostları katılmadı.
Türk sinemasında, ‘Tosun Paşa’ filminde canlandırdığı ‘Küçük Enişte Bekir’ karakteriyle ünlenen ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitiren sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncay Gürel, son yolculuğuna Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi’nde uğurlandı. Hacı Kavaklı Camii’nde oyuncu için cenaze töreni düzenlendi. Törende
sanatçının oğlu Halim Gürel, gazetecilere açıklama yaparak, "Türk sinemasının yetiştirdiği ender insanlardan birisini Tuncay Gürel’i uğurluyoruz. Babamı, değerli aile büyüğümüzü uğurluyoruz. Münir Özkul’un talebesi olan babam, ‘Bizimkiler’, ‘Kezban Yenge’, ‘Yazlıkçılar’ dizilerinde oynayan bir artisttir, sanatçıdır, aktördür. 50 yılını vermiş, sanat camiasının bir aktörüdür. Babamı bugün yolculuğuna uğurlayan arkadaşlarımıza Allah’tan razı olsun diyorum. İşi olan gelemeyebilir. Bize mesajla, telefonla ulaşanlar var. Allah onlardan da razı olsun diyorum. Rabbim babamın makamını cennet etsin" dedi.
Gürel’in cenazesi, ikindi namazına mütakiben kılınan cenaze namazının ardından Çiftlikköy İlçe Mezarlığı’na defnedildi. Ailesinin ve yakınlarının katıldığı cenazeye sinema camiasından kimsenin katılmaması ise dikkat çekti. Gürel’in kız kardeşi Ayşe Gürel ise ağabeyinin tabutu başında gözyaşlarına hakim olamadı.
TUNCAY GÜREL KİMDİR?
Türk tiyatrosunda 50 yıl oyuncu olarak görev alan Tuncay Gürel, bu sürede pek çok tiyatro topluluğu ile çalıştı. Sinemada 1976 yılında çekilen 'Tosun Paşa' filminde canlandırdığı 'Küçük Enişte Bekir' karakteriyle hafızalarda yer edinen Gürel, sonrasında adım attığı televizyon dizileri oyunculuğunda da 'Uzaylı Zekiye', 'Bizimkiler' ve 'Yazlıkçılar' başta olmak üzere pek çok dizide unutulmaz rollere imza attı. Rahatsızlığı artıncaya kadar sahneden hiç kopmayan Gürel, ekip arkadaşlarıyla Özel İzmir Şehir Tiyatrosunda sanat yaşamını aktif olarak sürdürdü.

FOTOĞRAFLI