BOSNA-Hersek’te aşırı yağmur sonrası nehirlerin taşmasıyla ülkede son 120 yılın en büyük sel felaketini yaşanırken, Türk Kızılayı dün ve bugün yardım TIR’larıyla bölgeye battaniye, mutfak kiti ve binlerce hijyen malzemesi gönderdi. İstanbul’dan yola çıkan ikinci yardım TIR’ı, Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki işlemlerinin ardından sınırı geçerek Sarayova’ya gitti.

Balkanlar, birkaç gündür devam eden yağışların Sava ve Tuna başta olmak üzere nehirleri taşırmasıyla meydana gelen, dört kişinin ölümüne, 200’den fazla heyelana neden olan sel felaketiyle boğuşuyor. Bosna-Hersek’te yüzlerce ev, yollar su altında kaldığı belirtilirken, Türk Kızılayı da yardım TIR’larıyla bölgeye gitti. Dün bir TIR dolusu battaniye Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak bölgeye ulaşırken, bugün İstanbul Kartal’da bulunan Marmara Afet Yönetim Merkezi’nden yola çıkan ikinci yardım TIR’ı Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaştı.

Gümrük işlemlerinin ardından taşıdığı 216 aile mutfak seti, 375 battaniye, 40 bin 802 adet muhtelif hijyen malzemelisi, çocuk bezi, deterjan gibi yardım malzemelerinin yer aldığı TIR Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak Bosna-Hersek’e doğru yola çıktı.

Türk Kızılay’ı tarafından Bosna-Hersek’e gönderilen ikinci yardım TIR’ı olduğu belirtilirken, bölgedeki ihtiyaçlara yönelik üçüncü bir yardım TIR’ının da hazırlanarak yola çıkarılacağı kaydedildi. Türk Kızılay yetkilileri, afetin en başından bu yana Balkanlardaki durumun yakından izlendiğini ve ihtiyaçlara göre yardım malzemelerinin ulaştırılacağını söyledi.

Yardım TIR’ının yarın sabah saatlerinde Bosna-Hersek’e ulaşması bekliyor.

EÖ(LK/SSA) (FOTOĞRAFLI)