Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - SOMA'daki maden ocağında meydana gelen kazanın ardından hemen harekete geçen Türk Kızılayı'nın bölgedeki çalışmaları aralıksız sürüyor. Türk Kızılayı, afet müdahale ekibi ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan 53 personel ve gönüllülerden oluşan 100 kişilik ekiple alanda görev yaptı.
Türk Kızılayı ekipleri maden faciasından hemen sonra bölgede görev yapan arama kurtarma, sağlık ekipleri ve güvenlik görevlilerinin tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, "301 kişinin hayatını kaybettiği Soma'da yaşanan kazanın ardından çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Kızılayı, 1 mobil mutfak, 2 öncü araç, 2 ikram aracı, 3 kamyonet, 2 TIR, 1 kamyon olmak üzere toplam 11 araçla bölgedeki ihtiyaçları karşıladı. Kızılay ekibi tarafından alanda kurulan 17 genel hizmet çadırında kumanya, sıcak yemek, bisküvi, poğaça, su, meyve suyu, kek, çorba, ekmek, çay, pide, ayran ve battaniye dağıtımı yapıldı" dedi.
ACILAR PAYLAŞILIYOR
Kazada yaşamını yitiren madenci ailelerinin yaralarını sarmak isteyen Türk Kızılayı, psikososyal hizmetlerine de ağırlık veriyor. Öncelikli olarak Kızılay personelince cenazelerin defin işlemleri sırasında ailelere eşlik edildi. Ailelere ev ziyaretlerine de başlayan uzmanlar, acıyla başa çıkma yöntemlerini anlatıyor, travmanın nasıl atlatılabileceğine ilişkin bilgi veriyor. Öğretmenlerin de bilgilendirildiği çalışmalarda çocuklar için de psikososyal destek sağlanıyor. Türk Psikiyatri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Psikologlar Derneği, Çocuk Ruh Sağlığı Derneği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği'nden oluşan birliğin sekreteryasını Türk Kızılayı yürütüyor. Birlikte yer alan uzmanlardan 20 ekip oluşturuldu. Her ekipte bir psikolog, bir sosyal hizmet uzmanı ve bir psikiyatrist yer alıyor. Ekipler ailelerle görüşerek psikososyal destek veriyor.

MHÖ(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)