AFGANİSTAN'ın Faryab, Badgis, Saripul, Şibirgan ve Cevizcan şehirlerinde şiddetli yağmurların yol açtığı sel ve Badahşan kentinde meydana gelen toprak kaymasının ardından Türk Kızılayı'nın müdahalesi gecikmedi. Sel bölgesinde 1400 ailelik gıda yardımı yapan Türk Kızılay ekibi, heyelandan etkilenenler için ise yardım çalışmalarına başlıyor.
Selden etkilenen afetzedelere, sel bölgesine yakın olan Mezarı Şerif şehrinden temin edilen bin 400 ailelik gıda yardımını ulaştıran 5 kişilik Türk Kızılayı ekibi, Badahşan kentine geçerek heyelandan etkilenen afetzedeler için ihtiyaç tespiti çalışmalarını tamamladı. Afganistan Kızılayı ile yapılan görüşmeler sonucu havaalanının kargo uçakları için yetersiz olduğu bilgisini alan Türk Kızılayı ekibi, ihtiyaç tespiti sonucu belirlenen acil durum yardım malzemelerini temin etmek için kolları sıvadı. Özellikle gıda ve battaniye ağırlıklı olacak yardım malzemeleri, Afganistan Kızılayı ve yerelde bulunan yetkili makamlar eşliğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Yüzlerce evin torak altında kaldığı, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bölgede Afganistan Kızılayı, Kabil Türk Büyükelçiliği ve yerel makamlarla birlikte hareket eden Türk Kızılayı, hayırsever vatandaşlarında desteğini almak adına yardım kampanyası başlattı. Afganistan'daki afetzedeler için bağışta bulunmak isteyen hayırseverler, 'www.kizilay.org.tr' web adresinde bulunan kampanya sayfası, 2868 SMS hattı, 168 çağrı merkezi, bankalardaki 2868 numaralı Kızılay hesapları, PTT şubelerindeki 2868 Kızılay posta çeki ve Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla bağışta bulunabilecekleri beliktildi.

AY(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)