Taner YENER/İSTANBUL,()  MARKO Paşa'nın öncülüğünde 146 yıl önce Hilal-i Ahmer adıyla kurulan Türk Kızılayı yeni yaşını çeşitli etkinliklerle kutladı.

Tüm yurtta gerçekleşen etkinliklerin en renklilerinden biri İstanbul'da gerçekleşti. Karaköy Meydanı'ndaki etkinliklere vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte 146'ıncı doğum günü pastasını da kesen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 146 yıldır hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'de şu anda bir afet yaşanmadığını hatırlatan Akar, "Allah göstermesin ama şayet böyle bir afet yaşanırsa 146 yıldır olduğu gibi Türk Kızılay'ı yine hizmetleriyle orada olacaktır" dedi.

Vatandaşlara karanfil dağıtan Akar, ellerinde eski kumbaralarla bağış toplayan çocuklara da destek verdi. Akar, bir pandomim sanatçısıyla tokalaştı. Şenlikler gün boyu devam etti.

Ülke genelindeki 700’ü aşkın şubesi, yüz binlerce üyesi ve gönüllüsü ile Türk Kızılayı, tüm bu çalışmaları yardımsever vatandaşlardan aldığı güç ile gerçekleştirmeye devam ediyor.

TY (MK) (FOTOĞRAFLI)