Türk Hava Yolları’nın ortak olduğu Turkish Do&Co şirketine bağlı olarak çalışan 28 yaşındaki Uçan Aşçı Cumhur Özmen, New York’ta kaldığı otel odasında intihar etti.
Olay, Türkiye saati ile 16.00’da meydana geldi. THY ekiplerinin dinlenmek amacıyla kaldıkları New York’taki Long Island Marriat Oteli’nde alınma saati gelmesine rağmen aşağıya inmeyen Cumhur Özmen’in odasına kabin ekin amiri ve sorumlu kaptan pilot gitti. Kapıyı çalan ekip cevap alamayınca resepsiyona haber verdi. Kapıyı açan görevliler, Cumhur Özmen'in banyoda asılı cesediyle karşılaştı. Otel yetkilileri hemen polise haber verdi.

Cumhur Özmen'in, dün gece saatlerinde kız arkadaşıyla birlikte çektiridiği fotoğrafı Facebook adresi üzerinden paylaşması dikkat çekti. Genç şefin ciddi miktarda borcu olduğu ve ödeme güçlüğü çektiği belirtildi. Cumhur Özmen'in bir dönem çeşitli havayollarında yükleme uzmanlığı ve uçuş hareket uzmanlığı yaptığı öğrenildi.
İki yıl önce Turkish Do&Co’ya giren Cumhur Özmen, Uçan Şef olarak görev yapıyordu. THY’nin kıtalararası uçuşlarında kabinde bir şef bulunuyor. Uçan Şefler, ikramın düzenlenmesi ve sunulmasına yardımcı oluyor.