Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - TÜRK Eğitim- Sen Sivas Şubesi üyeleri, kentteki okul müdürlerinin görevden alınması ve görev yerlerinin değiştirilmesine tepki göstererek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan Türk Eğitim- Sen Sivas Şubesi üyeleri, kent merkezi ve ilçelerdeki okullarda idareci kıyımı yapıldığını iddia ederek bu durumu protesto etti. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan yaklaşık 50 kişi, haklarının yenildiğini ifade etti.
Türk Eğitim- Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki 2 şube müdürünün performans değerlendirmesinde kimlere kaç puan verdiğini açıklamasını isteyerek, ŞÖYLE DEDİ:
"Çok açık şekilde sonuç ortadır ki birileri önlerine konulan listeye teslim olmuşlardır. Boşaltılan okullara müdür görevlendirmesinde bu teslimiyet daha bariz şekilde görülecektir. Kaldı ki yaşanana bu adaletsizlikler bununla sınırlı kalamayacak, önümüzdeki aylarda müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları da aynı haksızlıkla karşı karşıya kalacaklardır. 'Benim adamım' mantığı ile okul müdürlüğüne getirilenlerin önüne bu defada kimleri müdür yardımcısı olarak teklif edecekleri ile ilgili isimler konulacaktır. Görülmektedir ki bu ayrımcılığı yapanlar başarıyı, bilgiyi, tecrübe ve liyakati hiçbir zaman kıstas olarak değerlendirmeyeceklerdir."
ÇELENK TARTIŞMASI
Basın açıklamasının ardından Eryıldız ve sendika üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının girişine siyah çelenk bırakmak istedi. Polis ekipleri sendika üyelerini bahçe kapısında içeri almak istemeyince burada kısa süreli tartışma yaşandı. Bunun üzerine çelenk bahçe kapısının önüne bırakıldı.

FOTOĞRAFLI