Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE, () - TÜRK Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, okul müdürlerinin haksız yere görevlerinden alındıklarını öne sürerek yaptıkları basın açıklamasından sonra, üzerlerine buzlu su dökerek protesto eyleminde bulundu.
Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
"6528 Sayılı, Kamuoyunda 'dershaneler yasası' olarak da bilinen MEB Temel Kanununda yapılan bir değişiklikle MEB'de siyasi iktidarca sivil bir darbe yapılmıştı. Bu darbe kanunu ile AKP MEB'de kendi devletini kurmak üzere gerekli yasal dayanağı oluşturmuştu. Biz o günlerde yandaşı olmayanları tefsiye edeceğini defalarca söylemiş, eylemler yapmış derdimizi, sıkıntımızı ve durumun vehametini anlatmaya çalışmıştık. Hatta o zaman şunu da söylemiştik. Bunlar diktatör yaklaşımla Türk Alfabesinin adı olan 'ABC'yi AKP yaparlar' demiştik. İşte o seviyeye getirdiler. O kadar gözlerini karartmışlar ki, bu siyasi zihniyet sonunda eğitimin tecrübeli kadrolarını tasfiye ederek eğitim-öğretime büyük darbe vurmuştur. Bunun adı darbedir, kıyımdır."  
'AKP'YE MEYDAN OKUYORUZ'
Basın açıklamasının sonunda son günlerde yapılan buzlu su eylemini hatırlatan sendikacılar, üzerlerine kovayla buzlu su döktü. Karabacak, "Eğitimi felç etti, hatta ülkeyi felç etti. Eğitime zarar veren, eğitim sistemimizi çökerten, felç eden bu hastalığın adı AKP'dir. İşte Türk Eğitim-Sen Kırıkkale şubesi olarak bu hastalığa dikkat çekmek için buzlu su döküyoruz ve AKP'ye meydan okuyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI