Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() TBMM’de görüşülen eğitim yasasını protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapan Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen İstanbul şubeleri üyeleri, Aksaray’dan Beyazıt Meydanı’na yürüyerek kanun tasarısının geri çekilmesini istedi.

Eyleme katılan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Bu kanun tasarısı olsa olsa hastalıklı bir beynin, hastalıklı bir kafanın, marazlı bir anlayışın eseridir" dedi.
'Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasını Dair Kanun Tasarısı'na tepki göstererek bir günlük iş bırakma eylemi yapan Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmen ve eğitim çalışanları, saat 12.00’da Aksaray’daki Kamu-Sen binası önünde toplandı. Ellerinde çeşitli pankart ve dövizler taşıyan eylemciler, “Hırsız var” diye bağırarak Beyazıt yönünde yürüyüşe geçti. Eylemciler, sık sık "Hükümet yasanı al başına çal", "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk", "Hırsıza değil eğitime bütçe", "Hükümet istifa" şeklinde sloganlar attı.
KENDİ ÇOCUKLARINI YİYEN BİR İKTİDAR BU ÜLKEYE, BU MİLLETE NASIL FAYDA SAĞLAYACAK

Beyazıt Meydanı'nda kalabalığa seslenen Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yasanın TMMM Genel Kurulu’nda görüşüldüğünü belirterek, "Dershaneleri kapatma amacıyla başladılar. Dershaneleri kapatma işinden iş uzaklaştı. Okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, müdür başyardımcılarına taktılar. Bunlar bu ülkenin vatandaşı. Ben soruyorum Sayın Başbakan'a, 'Sayın Başbakan bu müdürler, müdür yardımcıları, müdür başyardımcıları size ne yaptılar. Bunlar Türk milli eğitimine yıllardır hizmet ediyorlar. Sizin bunlardan haberdar olmadığınız günlerde, bunlar Türk milletine, evlatlarımıza hizmet ediyorlardı. Sizin haddinize mi bunları görevden almak, hakkınız var mı böyle bir şeye?' " diye konuştu.
Yasayla il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin de yerlerinin değişeceğini söyleyen Koncuk, "Bunlar yıllarca bu iktidara hizmet etti. Bunlarda hiç vefa kalmamış. Kendisine hizmet edenleri bile, yani kendi çocuklarını bile yiyen bir iktidarın bu ülkeye, bu millete nasıl fayda sağlayacağını merak ediyorum" dedi.
SİVİL DARBE OLARAK NİTELENDİRİYORUM

"Darbe dönemlerinde, darbeciler dahi okul müdürlerini il ve ilçe milli eğitim müdürlerini görevden almadı" diyen Koncuk, "Bunu ben zaman zaman sivil bir darbe olarak nitelendiriyorum, ama bu darbe kelimesiyle dahi açıklanabilecek, ifade edilebilecek bir şey değildir. Bu kanun tasarısı olsa olsa hastalıklı bir beynin, hastalıklı bir kafanın, marazlı bir anlayışın eseridir diyorum" diye konuştu.
Konuşmasında yasa tasarısıyla birlikte yeni atanacak öğretmenlerin de, performans değerlendirmesi ve mülakat bahanesiyle yandaşlar arasından atanacağını iddia eden Koncuk, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu yasayı onaylamamasını umut ediyorum" dedi.
Eylem, konuşmaların ardandan olaysız şekilde sona erdi.

ÖA (TT) (FOTOĞRAF)