TÜRK Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Seçme, Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sendikal faaliyetler nedeniyle eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yaptığını ileri sürdü.
Türk Eğitim-Sen Finike Temsilciği bürosunda basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Seçme, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş'i işaret ederek Eğitim-Bir-Sen üyelerinin kollandığını, diğer sendika üyelerinin haksızlığa uğratıldığını iddia etti. Türk Eğitim-Sen olarak Finike'de ciddi sorunlar yaşadıklarını aktaran Seçme, "Özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim çalışanları arasında ciddi ayrımlar yapılmakta. Bu ayırımları başarılı öğretmenlere ödül verilirken görmek mümkün. Nedense o ödüller sadece Eğitim Bir-Sen sendikası üyelerine veriliyor" dedi.
EĞİTİMCİLER HAKKINDAKİ SORUŞTURMALAR
İlçede bazı soruşturmaların hala devam ettiğini anımsatan Seçme, “Bu soruşturmaların keyfice devam ettiğini düşünüyoruz. Eğitim Bir-Sen üyelerine hiç soruşturma açılmadığı ya da açılan soruşturmaların neticesiz kaldığı görülüyor. Diğer soruşturmalar ise baskı şeklinde algılanmakta eğitim çalışanları da bu konuda ciddi huzursuzluklar yaşamaktaydı" diye konuştu.
OKULLARDA MEMUR YOK
BİMER'e yapılan şikayetlere dikkati çeken Seçme, “Öğretmen veli ilişkilerinde bir takım sorunlar yaşanırken bu sorunların kolayca çözülmesi mümkün iken, rehberlik yapılması gerekirken velilere daha şirin görünmek için. BİMER' e şikayet edin gibi yönlendirmeler olduğunu düşünüyoruz. BİMER üzerinden eğitim çalışanlarına soruşturma baskısı yapılmakta. Çalışanlar mutsuz. Yarın beni kim şikayet edecek diye tedirgin" diye konuştu. Okullar arasındaki personel dağılımının da adaletsiz olduğunu ileri süren Seçme, 1000 öğrenci ve 55 öğretmeni olan bazı okullarda memur bulunmadığını da söyledi.
HALK EĞİTİM MÜDÜRÜNE MOBİNG UYGULANDI-
Halk Eğitim Müdürü Cahit Doğan'a mobbing uygulandığını iddia eden Seçme, bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş'i suçladı. Güneş'in, Doğan'a kaba davrandığını savunan Seçme, "Bu davranışlar neticesinde kalp rahatsızlığı olan Cahit Doğan rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Görevine döndükten sonrada benzer bir yaklaşımla karşılaştığı için tekrar yoğun bakıma alındı" dedi.

(FOTOĞRAFLI)