SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi Türk Eğitim-Sen Şubesinin 5'inci olağan genel kurul toplantısına, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da katıldı. Koncuk, Irak'taki Kürt lider Mesut Barzani ile Diyarbakır'da yapılan görüşmeyi eleştirdi. Dershanelerin kapatılmasına tepki gösteren Genel Başkan Koncuk, "Devlete kayıtlı olmayan 2 bin dersane illegal çalışıyor. Fırınları kapatsanız ne olur herkes kaçak ekmek yapar. Yasaklarla bir yere varamazsınız. 36 tane sınav icat edersen dersane ortadan kalkmaz" dedi. 
İlçede bulunan Vabartum Alışveriş Merkezi'ndeki toplantı salonunda yapılan olağan genel kuruluna kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkan Vekili Rıdvan Kesmen, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile sendika temsilcileri katıldı. 20 yıldan bu yana Türk Eğitim-Sen'in Vezirköprü şube başkanlığını yapan Hasan Budak, görevini Bünyamin Kamçı'ya devretti. Toplantıda konuşma yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, şöyle dedi:
"Memleket elden giderken susmak sineye çekmek vatanseverlik mi ? Barzani ile Ankara’da görüş. Niye Diyarbakır’da görüşüyorsun? Kimi mutlu etmeye çalışıyorsun ? Barzani gibi peşmerge bozuntusunu Diyarbakır’da ağırlarsan bunun anlamını da bu millete izah etmek zorundasın. 'Başkanlık sistemi' diye bir şey çıkardılar akabinde eyalet sistemi de gündeme geldi. Başkanlık, eyalet sitemiyle birlikte yürüyen bir sistemdir. Birbirinden ayrı düşünemezsiniz. Bunlar bütün bu yapbozun parçaları, yavaş yavaş oluyor. Türkiye’nin de çalışma hayatının da nereye gittiğini o yapboz oluşmadan görebilen insanlar müthiş insanlardır. Cumhuriyet ile hesaplaşma var. Üniter devlet anlayışından kaçış var. Milli devlet demek, tek millet egemenliğe dayanan devlet demektir. Üniter devlet merkezden yönetilen devlettir. Onun için Cumhuriyet ile hesaplaşıyorlar. Bu devlet yıkılmaz bu devlet 100 binlerce şehidin emanetidir."
Konuşmasında dershanelerin kapatılması konusuna da değinen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ,"Devlete kayıtlı olmayan 2 bin tane dersane illegal çalışıyor. Fırınları kapatsanız ne olur, herkes kaçak ekmek yapar. Yasaklarla bir yere varamazsınız. 36 tane sınav icat edersen dershane ortadan kalkmaz. Senin cemaatle şunla bunla hesaplaşman var diye eğitim davasını bu hesaplaşmaya kurban edemezsin. O bizi ilgilendirmez varsa hesabın başka türlü gör. Elinizi eğitimden çekin hesabını başka türlü gör" diye konuştu.