Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - TÜRK Eczacılar Birliği (TEB) tarafından Gazze'ye gönderilmek amacıyla ilaç ve para yardımı kampanyası başlatıldı. Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, 31 Ağustos'a kadar sürecek kampanya kapsamında ülke genelinde eczacıların ilaç ve para yardımında bulunacağını söyledi.
İsrail saldırısı altındaki Gazze Şeridi'ne eczacılar yardım kampanyası başlattı. 31 Ağustos'ta sona erecek kampanya ile ilgili TEB'in internet sitesinde şu duyuru yer aldı:
"Onlar ölümle iç içe yaşıyorlar. Açlıkla, sefaletle, hastalıklarla hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Bir avuç toprak için vatanlarını terk etmeye zorlanıyorlar. Şimdi onların bize, yani sizlere ihtiyacı var. Gelin bu yardım çağrısına duyarsız kalmayalım."
TEB'in internet sitesindeki yazılı açıklamada da, yıllardır ateş hattında yaşayan Filistinlilerin günlerdir karadan, havadan ve denizden saldırıya uğradığı, acımasızca öldürüldüğü belirtildi. Salgın hastalıkların, açlıktan ölümlerin yaşandığı Gazze'de içecek su için bile yardım eli beklendiği dile getirilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"İsrail, ne yazık ki sivil halka yönelik şiddetini her geçen gün artırıyor; hastaneleri vuruyor, sığınakları bombalıyor, ayırt etmeksizin namlunun ucuna kim gelirse öldürüyor. Tüm dünyanın sırt çevirdiği, görmezden geldiği, yokmuş gibi davrandığı bu masum halkı Türk Eczacıları Birliği olarak bizler yalnız bırakmayacağız. Bugüne kadar hep sonsuz duyarlılıkla hareket eden siz değerli sağduyulu eczacılarımızın, bugün de aynı refleksle hareket edeceğine eminiz. Bölgedeki halkın yaralarını bir nebze olsun sarabilmek adına Gazze için başlattığımız yardım kampanyamıza tüm eczacılarımızın, yakınlarının ve çalışanlarının destek olacağından şüphemiz yok."
KAMPANYA ECZACI BİLGİ SİSTEMİ'NDE
Kampanya hakkında bilgi veren Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, eczacıların Eczacı Bilgi Sistemi'ne giriş yaptıktan sonra, 'Gazze'ye yardım' adlı alana bağış yapmak istedikleri ecza deposunu seçip, yardım tutarını da belirterek kampanyaya katılabileceğini anlattı. Eczacıların para yardımında da yapabileceğini aktaran Zabun, kampanya süresince toplanan nakdi yardımlara karşılık gelen ilaç, mama ve tıbbi malzemenin ecza depolarından temin edilerek Türk Kızılayı aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılacağını söyledi.
Gazze'de yaşanan olaylara üzüldüklerini dile getiren Zabun, şöyle konuştu:
"Gazze'de özellikle dünyanın sırt çevirdiği bir olay söz konusu. Eczacılar olarak ilaç, bebek maması ve temel ihtiyaç malzemelerini karşılayabilmek için yardım yapıyoruz. TEB'in başlattığı kampanyaya destek veriyoruz. Operasyonların bitmesi için İsrail yönetimine de çağrıda bulunuyoruz."

FOTOĞRAFLI