DÜNYANIN En Güzel Koyları Birliği Bodrumlu turizmci Galip Gür, başkanlığındaki ilk toplantısını Fransa'da yaptı. Gür, "Dünyamız ve tabiki ülkemizin koyları da hızla büyük tehditler altına giriyor. Rant uğruna gelişigüzel planlarla yıpranan ve gelecek nesillere ulaştırmak için koruyarak turizmi tercih eden birliğimizin altığı kararlara birçok ülke yöneticileri de destek veriyor" dedi.
37 ülkenin üyesi olduğu 'Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin başkanlığına seçilen Bodrumlu turizmci Galip Gür, birliğin ilk toplantısını Fransa'nın Vannes şehrinde gerçekleştirdi. Gür, toplantı öncesinde, birliğin üyesi olan Vannes ve La Baule kentlerinin koylarında denizden ve havadan helikopterle incelemelerde de bulundu.
Vannes Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, şehrin belediye başkanı David Robo'un yanı sıra, çevredeki beldelerin beş belediye başkanı ile birliğe üye olan diğer Fransız koylarının temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Birlik üyelerinin hükümetler üzerinde olumlu etkisinin giderek arttığını ve birliğin koyların korunması için aldığı kararlara uyulduğunu belirten Gür, Türkiye'nin Fransa Başkonsolosu Korkut Tufan ilede görüştü. Dünyamız ve tabiki ülkemizin koylarının hızla büyük tehditler altına girdiğini belirten Gür, "Rant uğruna gelişigüzel planlarla yıpranan ve gelecek nesillere ulaştırmak için koruyarak turizmi tercih eden birliğimizin aldığı kararlara birçok ülke yöneticisi de destek veriyor. Ülkemizde de koylarımızın ve kıyılarımızın korunması gelecek nesillere aktarılabilmesi için merkezi yönetimin yapacağı planlamalarda yerel yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine, halkın görüşlerine mutlaka yer verilmesi, planlamaların korunan, yaşatılabilen bir doğa ve çevre anlayışı ile turizm yapılabilir şekilde yapılması görüş birliğine vardık ve bu önerilerimizi hükümetlere de sunuyoruz" dedi.
Galip Gür, aralık ayında birliğin Kamboçya'da yapılacak olağan kongresinde koyların karşı karşıya kaldığı tehlikelerin masaya yatırılacağını da kaydetti.