MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde Güney Ege Turistik Otelciler Birliği’nce (GETOB) Martı Resort Otel’de düzenlenen 'Yabancı Personel Çalıştırabilme Kuralları' toplantısında konuşan Martı Otelleri Genel Koordinatörü ve GETOB Basın sözcüsü Ali Hazar, Türkiye’deki kalifiye eleman açığının Uzakdoğu ülkelerinden karşılanabileceğini belirtti. Hazar, "Özellikle Filipinliler hem güzel İngilizce konuşuyor ve hem de çok güler yüzlüler" dedi.
Toplantıya Marmaris Martı Resort Genel Müdürü Murat Sak, GETOB Müdürü Cahit Sarıbey ve turizmciler katıldı. Otellerde çalıştıracak kalifiye eleman sıkıntısının yalnızca Marmaris’e özgü olmadığını belirten Hazar, yapılan ve yapılacak yeni tesislerde hizmet verecelerin eğitim düzeylerinin önemine dikkat çekti. Kalifiye eleman sıkıntısını gidermek için çözümler üretilmesi gerektiğine vurgu yapan Hazar "Tayland, Filipinler, Hindistan ve Malezya’dan kalifiye eleman getirilebilir. Özellikle Filipinliler hem güzel İngilizce konuşuyor ve hem de çok güler yüzlüler" dedi.
Marmaris Martı Resort Genel Müdürü Murat Sak, konuyu otel müdürleriyle yaptıkları aylık toplantılarda hep dile getirdiklerini belirterek, belirledikleri alternatifleri hayata geçirmeye çalışacaklarını söyledi.
GETOB Müdürü Cahit Sarıbey de, "Kendi elemanlarımızı gözardı edip yabancıya yönelmek amacında değiliz. Eksik kaldığımız yerlerde böyle bir çıkış yolu bulabilir miyiz onu araştırıyoruz" diye konuştu.