Yaşar ANTER/ MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'da tatil yapan yerli ve yabancı turistler aşırı sıcaklardan bunaldı. Serinlemek için deniz de çare olmayınca, turistler Hisarönü'ndeki dünyaca ünlü Turgut Şelalesi'ne akın etti. 10 dakika serinlemek isteyen turistler yer darlığı nedeniyle 45 dakika kuyrukta beklemek zorunda kaldı.
Tatil için Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelen turistler aşırı sıcaklar nedeniyle denizde serinleyemeyince cip safari turları düzenleyen acenteler turistleri Hisarönü Mahallesi'ndeki doğa güzellikleri ile dünyaca ünlü Turgut Şelalesi'ne götürdü. Marmaris'e 30 km uzaklıktaki şelaleye bir günde 100'ün üzerinde cip ile İngiliz, Rus, Lübnan, Hollanda, Danimarka ve Türk turist şelaleye akın edince izdiham yaşandı. Ciplere binerek şelaleye gelen bazı çarşaflı Lübnanlı turistler şelaleye girmedi ama bol bol hatıra fotoğrafı çekti, çektirdi.
Öğle saatlerinde hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması üzerine turistlerin şelaleye akın etmesi şelalede yüzülecek yerin ise çok dar olması nedeniyle turistlerin girdiği kuyruğun uzunluğu 300 metreyi aştı. Yaklaşık 600 turist şelalede sadece 10 dakika serinleyebilmek için 45 dakika kuyrukta beklemek zorunda kaldı. İngiltere'den tatile gelen Mc Rayn Solliver, "Koyları geziyorduk birkaç yerde denize girdik, ancak bugün deniz de çok sıcaktı. Rehberimiz bizi serinlememiz için buraya getirdi. Biraz sırada bekledik ama sonunda isteğimize ulaştık, şelalenin buz gibi sularında serinlemek unutulmaz bir andı" dedi.
SERİNLEMEK İÇİN ÖLÜMÜNE ATLAYIŞ
Doğal ormanların içerisinde kayalardan oluşmuş doğal küçük havuzun içerisine 5 metre yüksekten atlayan turistler izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Türkçe ve İngilizce 'Atlamak yasaktır' yazılı dev uyarı levhasına aldırmayıp atlayan turistlerden bazıları fenalaştı, turistlere arkadaşları yardım etti.
Apple Travel Jeep Safari şirketinin rehberi Erol Kaplan "Geçtiğimiz yıl da bu yıl da turistlerin safariye ilgisi çok büyük oldu. Her yıl yaklaşık 30 bin turisti safariye çıkartıyoruz, aşırı sıcaklarda Turgut şelalesi en çok uğrak yerlerimizin başında geliyor, doğal ormanların içindeki şelalenin serinliği turistleri rahatlatıyor, buraya ilgi gerçekten çok büyük" dedi.

FOTOĞRAFLI