MUĞLA'nın Fethiye ve Seydikemer İlçeleri'nde deniz, kum, güneş üçlemesinden sıkılan turistler, Saklıkent Kanyonu'ndaki çamur banyosuna koştu.
Muğla- Antalya sınırındaki Saklıkent Kanyonu turizm sezonun açılmasıyla macera tutkunlarını ağırlamaya başladı. Macera arayanlar Fethiye'den, Seydikemer'e düzenlenen cip safarilere katılıyor. Saklıkent Kanyonu'na gelen turistler, 17 kilometrelik kanyonda yürüyüş yapıyor, ardından rafting için Saklıkent kaynağından çıkan Karaçay'a giriyor. Turistler turun sonunda Karaçay ile Eşen Çayı'nın birleştiği noktada, çamur banyosu yapıyor. Çamur banyosuna başta Avrupalı turistler olmak üzere tatilciler büyük ilgi gösteriyor.
ÇAMUR SAVAŞI
Rehberler eşliğinde bölgeye gelen turistler, önce çamurun yararları hakkında bilgi alıyor. Ardından el ele tutuşarak, gruplar halinde çamur havuzlarına giriyor. Banyo öncesi çamurun içinde dans edip şarkılar söyleyen turistler, rehberlerin talimatlarıyla birbirlerine çamur sürüyor. Daha sonra büyük çamur savaşı başlıyor. Havuzların içinde birbirlerine çamur sıçratmak için el ve ayaklarını çırpan turistler, birkaç dakika içinde tamamen çamura bulanıyor. 30 dakika boyunca çamur havuzunun içinde kalanlar daha sonra neşe içinde havuzdan çıkıyor. Bu eğlenceli oyunun ardından turistler, fotoğraf çektirme yarışına giriyor. Gruplar halinde poz verenler korku filminden fırlamış izlenimi yaratıyor.
BUZ GİBİ SUDA SERİNLİK
Turistler son olarak Karaçay ile Eşen Çayı'nın birleştiği noktada buz gibi suya atlayarak yıkanıyor. Vücutlarına yapışan çamuru temizlemek için uzun süre sıcaklığı 12- 13 derece olan suda yıkanan turistler, daha sonra ciplere binerek yeniden otellerine dönüyor.
Saklıkent'te çamur banyosu yapan Yusuf Kızılkaya, aktiviteler arasında en çok çamur banyosu yaparken eğlendiğini söyledi. Çamur havuzuna girmeden önce çocuklar için tedirgin olduklarını anlatan Kızılkaya, "Havuzlar gayet güvenli ve eğlenceliydi. Rehberler çok yardımcı oluyor. Çamurun deriye iyi geldiğini düşünüyorum. Islakken fark etmiyorsunuz ancak kuruyunca, derinin çekildiğini hissedebiliyorsunuz" dedi.
'FAYDASINI GÖRÜRSEM TEKRAR GELECEĞİM'
Bir haftalık tatillerinin en eğlenceli gününü geçirdiklerini dile getiren Dilek Özmen ise, "Yaklaşık 1 haftadır tatildeyiz. Bu geçirdiğimiz en eğlenceli, en mutlu bir gündü. Kesinlikle bütün tatilcilere tavsiye ediyoruz. Eğer bu çamurun faydasını görürsem,  tekrar bu çamur banyosunu yapmaya geleceğim" diye konuştu.
İngiliz Carol Vanleer de çamur banyosunu Türkiye'ye tatile gelen tüm arkadaşlarına tavsiye edeceğini belirterek, "Daha önce hiç çamur banyosu yapmamıştım. Gerçekten çok eğlendim. Diğer aktivitelere göre çok farklı. Tatilim mükemmel gidiyor. Her şey çok güzel" dedi.

FOTOĞRAFLI