MUĞLA'nın 'Büyükşehir' statüsüne alınması ile Milas İlçesi'nin mahallesine dönüştürülen eski belde Ören'deki tek akaryakıt istasyonu da kapatıldı. Turizm sezonununda nüfusu 20 bine ulaşan mahallede oturanlar ve turistler akaryakıt ihtiyaçlarını, tüm tehlike ve riskleri göze alarak 45 kilometre uzaklıktaki Milas ve Muğla'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'den toplu taşım araçlarına verdikleri bidonlarla getirtiyor veya mahaleye gelen tankerlerden kuyruğa girerek karşılıyor.
Milas'ın Ören Beldesi, 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından Muğla'nın 'Büyükşehir' olması ile birlikte mahalleye dönüştürüldü. Muğla'nın turizmdeki gözbebeği Gökova Körfezi'ndeki yaz aylarında 2 bin olan nüfusu 20 bine yükselen mahalledeki Ören Turizm Tanıtım Eğitim ve Sağlık Vakfı (Örvak) iştiraki olan Örvak Limited Şirketi'ne ait olduğu öne sürülen tek akaryakıt istasyonu belediyenin kapatılmasıyla faaliyetine son verdi. Belediyenin araçlarına da akaryakıt veren istasyonun karlılığın düşmesi nedeniyle yerel seçimlerin ardından kapanmasıyla mahalle halkı ve tatilciler ile yöredeki balıkçı ve tekne sahipleri mağdur oldu.
En yakın akaryakıt istasyonunun mahalleye 45 kilometre uzaklığa Milas ile Muğla'nın yeni kurulan ilçesi Menteşe'de olması nedeniyle ilçede büyük sıkıntı yaşandı. Bazı kişiler, tehlikeli olmasına rağmen yakıt ihtiyaçlarını minibüs, otobüs gibi toplu taşıma araçlarına verdikleri bidonlarla getirtirken kimisi de bazı akaryakıt firmalarının mahallelerine gönderdiği tankerlerinden kuyruğa girerek gidermeye başladı. Mahallede akaryakıt istasyonu olmadığını bilmeyen tatilciler de çoğu zaman zor durumda kalıyor.
"YOLCULARIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATILIYOR"
Ören'de fırın işleten Kadir Aktaş, mahallerindeki akaryakıt istasyonuna en son 30 Mart'taki yerel seçimlerden iki gün önce akaryakıt geldiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Tanklar dolduruldu. Ancak, depolardaki bu yakıt satıldıktan sonra, istasyon kapatıldı. Bir anda akaryakıt istasyonunun kapatılmasıyla neye uğradığımızı şaşırdık. Çaresiz, akaryakıt ihtiyacı olan toplu taşıma araçlarına bidon verip, getirtiyor. Ancak, bu durum yolcuların can güvenliği açısından çok tehlikeli. Bir an önce önlem alınmalı. Vatandaşın bu sıkıntısının giderilmesi gerek."
Ören Minibüsçüler Kooperatifi'nde minibüs şoförlüğü yapan Ali Bayır, "Gelenler 5 ve 10 litrelik bidonlar verip, kendilerine benzin, mazot getirmemizi istiyor. Yasak olmamasına rağmen kıramayıp, getirmek zorunda kaldığımız oluyor" diye konuştu.
"UMARIM BU AYIBI BİR AN EVVEL BİTİRİRLER"
Yıllardan bu yana Ören'e tatil için geldiğini belirten 50 yaşındaki Nil Gün, mahalede bir akaryakıt istasyonun olmamasını turistik bir beldeye yakışmadığını belirterek, "Bunu buraya gelen yabancı turistlere anlatamazsınız. Otomobilimin yakıtı bittiğinde 45 kilometre gidip depomu dolduruyorum. Bir depo benzin için gidiş-dönüş 90 kilometre yol yapmak zorunda kalıyorum. Umarım, bu ayıbı bir an evvel bitirirler" diyerek, tepkisini dile getirdi.
MOTORLU PARAŞÜTÜN YAKITI SEYYAR TANKERDEN
Ören Doğa Sporları Derneği Üyesi olan ve Yeniköy Termik Santrali'nde işçi olarak çalışan 30 yaşındaki Ayhan Öztürk ise mahallerinde akaryakıt istasyonun kapanmasıyla 80'li yıllardaki kıtlık günlerinde yaşanan manzaraların ortaya çıktığını belirtip, şunları söyledi: "Maalesef bu rezillik turizm cenneti bu beldede yaşanıyor. Bunların sorumluları umarız ki cezalarını çekerler. Milas Kaymakamlığı ve Belediyesi bu konuda gerekli girişimlerde bulunmalı. Bu utanca bir an evvel son verilmeli. Motorlu paraşütüme yakıtı mahallemize gelen seyyar tankerden almak zorunda kalıyorum."
Öte yandan, aynı zamanda ÖRVAK yöneticisi ve Örvak Ltd Şti'nin hissedarı olan kapanan Ören Belediyesi'nin CHP'li eski Belediye Başkanı Kazım Turan hakkında belediye araçlarına ÖRVAK'a ait istasyondan akaryakıt alımı yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

(FOTOĞRAFLI)