CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'de ucuz kömür üretmenin ve bedava kömür dağıtmanın faturasının işçilere çıkartılmamasını istedi. Tayan, iktidar grubunun, muhalefetten gelen her öneriye 'hayır' deme alışkanlığından vaz geçmediğini söyledi.
Turhan Tayan, Soma'daki maden faciasından sonra, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı Hüseyin Ergen tarafından karşılanan Tayan, yaptığı açıklamada, “Maden kazalarında dünya birincisi olan Türkiye, bu sektörde son teknolojiyi kullanmalı, iş sağlığı ve güvenliği kurallarını eksiksiz olarak uygulamalıdır.  Ucuz kömür üretmenin ve bedava kömür dağıtmanın faturası işçilere çıkarılmamalıdır" dedi. Konuşmasında, 176 nolu ILO sözleşmesinin Türkiye tarafından imzalanmamış olmasına dikkat çeken Turhan Tayan, "Maden kazalarında Türkiye, Pakistan ve Afganistan ile aynı konumda bulunmaktadır" dedi.
CHP TBMM Grubu olarak, maden ocaklarında yaşananların yerinde incelenmesi için hep duyarlı olduklarını da kaydeden Turhan Tayan, iktidar grubunun muhalefetten gelen her öneriye 'Hayır' demekten vazgeçmediklerini söyledi.
Maden İşçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Ergen, “Çok üzgünüz, maalesef işçi kardeşlerimizi toprağa verdik. Kamu işletmeleri daha etkili denetleniyor. Özelleştirilen ocaklarda her şey can pahasına oluyor. Kömürü ucuza mal etmek için özveriyi emekçi yapıyor" diye konuştu.

SÇ-(FK/AAA)(FOTOĞRAFLI)