MANİSA’nın Turgutlu İlçesi Çaldağı’nda işletilmek istenen ve Gediz vadisindeki yaşamı tehdit ettiği öne sürülen nikel madeninin kapatılması için Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) 'Madene Hayır' mitingi düzenledi.
9 Kasım’da 1'inci Ege Çevre Kurultayı’na da evsahipliği yapan Turgutlulular, bu toplantıda da onaylanan kararla 50. Yıl Atatürk Anıtı’nda toplandı ve Atatürk Bulvarı’ndan sloganlar eşliğinde Kozapazarı’na kadar yürüdü. Mitinge çeşitli siyasi partilere mensup milletvekili, ilçe belediye başkanı, ilçedeki sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, fikri ve vicdanı hür vatandaşlar olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak istediklerini belirterek “Vatandaşlarımız madenin toprağımıza, doğamıza ve çevremize ne kadar büyük yıkımlar getireceğini iyi biliyor. Buradan üç kuruş kazanç elde etmek isteyenlere biz çevreyi, vatanı ve insani erdemleri anlatamayız” dedi.
GEDİZ HAVZASI’NI YOK EDEMEZLER
İngiliz şirketine korkularından bahsettiklerini kaydeden CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, “Gözü dönmüş İngiliz şirketi burada yerli işbirlikçilerinden de destek aldı. Dünyanın 7 harikasından biri, dünyanın en verimli topraklarından Gediz Havzası’nı yok etmeye gelmişler. Çevre Bakanı Osman Pepe’ye İngilizler dediklerini yaptıramadı. Gediz’e ve insanlara zarar verecek bir projenin altına imza atmadı. Tayyip Erdoğan’ın işine geldi. Orman bakanı değişti, Veysel Eroğlu geldi. O da Osman Pepe de imza atmadığını söylüyor. Madenin açılmasıyla, toprakların yok olmasıyla ilgili kararı kim verdi? Burada belediye başkanının parayı alıp yardım yaptığını biliyoruz. Dünyada hiçbir ülkenin izin vermediği maden aramasına kim izin veriyor? Gördüler direnci, İngilizler pılıyı pırtıyı topladı gitti. Bilmelisiniz ki verdiğiniz bu güçle, bu destekle bu madenin kapanmasına da siyasetçiler karar vereceklerdir” diye konuştu.
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve katılımcıların konuşmalarının ardından miting sona erdi. Kalabalık olaysız dağıldı.

DÇ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)