TÜRKİYE Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Genel Müdürü Salih Koç, 17 Aralık operasyonu ardından vakıflara yönelik yapılan iddiaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratma amaçlı olduğunu savunarak, "Başbakan çocuğu vakıf adamı olamaz mı?" dedi.
TÜRGEV Genel Müdürü Salih Koç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Tokat'a geldi. Öğretmenevi'nde basın toplantısı yapan Koç, vakfın 5 yıldan bu yana genel müdürlüğünü yürüttüğünü söyledi. Vakfın İstanbul ve dışında talepler doğrultusunda yurt yaptığını söyleyen Koç, "Amacımız milli ve manevi değerlere bağlı, kendisi, ailesi, ülkesi, milleti, memleketine hayırlı bir nesil yetişmesi. TÜRGEV, 18 yıldır aynı hizmeti yapıyor" dedi.
Türkişe'de 17 Aralık operasyonu ardından vakıfları üzerine biraz fazla durulduğunu söyleyen Koç, şöyle konuştu:
"Burada asıl varılmak istenen nokta; vakfımızın faaliyetleri ya da vakfımıza yapılan bağışlar şunlar bunlar değildi. Buradaki niyeti, düşünceyi sizlerde iyi biliyorsunuz. Vakfımızın yönetim kurulu üyesi, şu ya da bu olabilir. Tabii burada hele Sayın Başbakanımızın çocuklarının vakıf yönetim kurulunda olması, ya da genel kurul üyesi olması işi biraz daha farklı yönlere götürdü, öyle yorumladı. Bir yerlere taşımaya çalıştılar. Bunlar tamamen art niyetli şeyler. Adam vakıf adamı olamaz mı? Başbakan çocuğu vakıf adamı olamaz mı, vakıfta hizmet edemez mi? Böyle bir yasak mı var, suç mu? Yetimlere hizmet etmek, ne zamandan beri suç oldu. Şehit çocuklarına, yoksul çocuklara, dünyanın çeşitli bölgelerinden Diyarbakır'dan, Van'dan, İzmir'den, Hatay'dan gelip onlara kucak açılmış. Aile sıcaklığında yurt sunuyoruz. Benim kız çocuğum olmadı, 3 erkek evladım var. Ama şu anda benim 190 kızım var."
Kendisi ile eski AK Parti İl Başkanı yeni Tokat Belediye Başkan Adayı Eroğlu arasında TÜRGEV'e arsa bağışı konusunda geçen ses kayıtları iddialarını değerlendiren Koç, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Tokatlı olmam hasebiyle bir tane de Tokat'a yurt yapalım dedik. Benim düşüncem kampusa yakın olsun dedik. Çok net söylüyorum ve bunu samimiyetimle söylüyorum. Eyüp Eroğlu, adaydan öte benim kardeşimdir. Eroğlu ailesini 1970'li yıllardan belli tanırım. İmam hatip mezunuyum. En son duyduğumuz şeyi gördük. Yasa dışı bir şekilde telefonumu dinlemişler. Bunları izinsiz bir şekilde açıkladılar ve benim telefon numaramı koydular internete. Allah aşkına bunun insanlık, vicdan, Müslümanlıkla bağdaşır bir yönünü ben göremedim. Sizlerin hiç mi özel görüşmesi olmaz. Mertseniz, delikanlıysanız olduğu gibi yayınlayın. Eyüp Eroğlu kardeşimle yaptığım 5-6 görüşmeyi getirmişler. En son, 'Tabii yardımcı oluruz kardeşim' diyorum, o en son adaylık için çağrıldığı şey. 'Hayırlı olsun' diyorum, o da diyor ki 'Ağabey siz benim siyasi büyüğümsünüz, adaylık açıklandı, bundan sonra bir çalışma stratejisi belirleme noktasında yardımcı olur musunuz' Elbette yardımcı olacağız tabii. Burada, arsa karşılığı ne çirkin, ne ayıp bir şey. Bunun Eyüp Eroğlu ile bir ilişkisi yok ki."
Koç, u yapılanların Başbakan Erdoğan'ı yıpratmak amaçlı olduğunu ekledi.

MT(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)