TBMM'nin bugün başylayan oturumuna AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, türbanlı olarak gelerek çalışmalara katıldı.
Saat 14.00'teki Genel Kurul'a sırasıyla Samancı, Kaçar, Şahkulubey ve Dalbudak katıldı. Bazı milletvekilleri, türbanlı arkadaşlarının fotoğraflarını cep telefonları ile çekerken, bazıları da hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, söz alarak konuşmasını yaparken, inançların gereğinin sadece kılık-kıyafetle yerine getirilemeyeceğini, Allah'ın başka hükümlerinin de bulunduğunu belirterek, bunlara da riayet edilmesini istedi. İnce, '"Kendimi resetledim' sözleri İslam anlayışını dejenere eden bir açıklama. Kişi Allah karşısında resetlendiğini söyleyemez. Kişi kendisi karar veremez. Bu, İslam anlayışını bile bilmemektir. Tayyip Erdoğan karşısında resetlenmiş olabilirsiniz" dedi. İnce, kız kardeşinin de 12 yaşından bu yana başının kapalı olduğunu belirterek, "Başörtülü bacım' diyorsunuz, başörtüsüzler de sizin bacını değil mi? Başörtülüler de, başörtüsüzler de bizim bacımız. Benim bir tane kız kardeşim var, 12 yaşından beri kapalı, açık değil. Başörtülü bacım dediğim zaman benim ağzıma yakışır bu. Ama ben bunu oy için kullanmam, size de kullandırmam" dedi.
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan da, yaptığı konuşmada, Meclis'te tarihi oturumlardan birinin yapıldığını, kadınların kendi giyimlerine kendilerinin karar vermesi gerektiğini, özgürlükçü düşünceden yana olduklarını söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel de, erkek milletvekillerinin nasıl giyinmeleri gerektiğine karar vermeye hakları bulunmadığını ifade ederek, "Bizler cinsiyetimizle ön plana çıkmak istemiyoruz. Bizler de sizler gibi bu ülkeye hizmet için buradayız" dedi.
BDP'li Özdal Üçer TBMM Genel Kuruluna başörtüleri ile gelen kadın milletvekillerinin yanına giderek onları tek tek kutladı. Bu arada genel kurula başörtüsüyle gelen Ak Parti Konya milletvekili Gülay Samancı'nın masasındaki Kemal Tahir' in "Esir Şehrin insanları" adlı kitabı dikkat çekti.