TÜRKİYE ve Tunus İçişleri Bakanlıkları Arasında Tecrübe Paylaşımı ve İşbirliği Projesi kapsamında Denizli’ye gelen Tunuslu 20 vali yardımcısı ve kaymakam, Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek Başkan vekili Ali Değirmenci ile görüştü.
Denizli Belediye Başkan vekili Ali Değirmenci, Tunus'un çeşitli kentlerinden gelen vali yardımcıları ve kaymakamları ağırladı. Tunus Yerel Kalkınma Direktörü Lotfi Regana önderliğindeki heyet, yaklaşık 1 saat süren görüşme yaptı. Direktör Regana, Tunus ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye'ye geldiklerini belirtip, "İki ülke bakanlıkları arasındaki plan kapsamında, 2 hafta sürecek ziyaret için geldik. Amacımız ilişkileri geliştirip işbirliğini artırmaktır. Denizli, şehircilik alanında örnek bir kenttir. Başta üst yapı ve ana yollar olmak üzere Denizli'nin şehircilikteki bu başarısını her yerde anlatacağız" dedi.
Başkan Vekili Ali Değirmenci de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Değirmenci, "Geçen yıl kentimize gelenler bu yıl kenti tanımakta zorlanıyor. Şehircilik anlamında teknolojinin en son geldiği noktayı kullanarak şehrimizi yeniliyoruz. Alt yapı, üst yapı, parkları ve diğer projelerimizle şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bunun yanında görmenizi istediğimiz Pamukkale, Laodikya gibi antik kentlerimiz ve kültür miraslarımız var. Ziyaretinizde bu mekanları göreceksiniz. İnanıyorum ki ülkenize gittiğinizde bu güzelliklerimizden dostlarına bahsedeceksiniz" diye konuştu. Daha sonra Değirmenci, Tunuslu heyete çeşitli hediyeler verdi.