VALİ TOPRAK: 2 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ
İzmir Çevreyolu, Bayraklı Tüneli'nde içinde 15 işçinin bulunduğu servis minibüsü motor kısmından alev aldı. Yanan minibüs nedeniyle tüneli duman kaplarken, sürücüler paniğe kapıldı. Minibüs, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, dumandan etkilenen 2 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti.
Çiğli Atatürk Organize Sanayi bölgesinden aldığı 15 işçiyi evlerine götürmek üzere Ahmet Uysal, kullandığı 45 AU 650 plakalı minibüsle yola çıktı. Saat 20.00 sıralarında Uysal'ın kullandığı minibüsün motor kısmından Bayraklı Tünelleri'nde henüz belirlenmeyen nedenle dumanlar çıkmaya başladı. Karşıyaka'dan Bornova yönüne giden Uysal dumanları fark edince tünellerin çıkışına 100 metre kala aracı sağa çekip, 15 işçiyi indirdi. Uysal ile çevredeki diğer sürücüler yanan minibüse tünel içinde bulunan yangın tüpleriyle ve yangın musluklarıyla müdahale etmek istedi. Tünelin dumanla dolması üzerine sürücüler, acil çıkış kapılarını kullanarak bitişikteki tünele geçti.
Yangın ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede itfaiye ekibi geldi. İtfaiye ekipleri, yanan minibüse müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Karayolları ekipleri de, tünelde bulunan havalandırma sistemlerini çalıştırarak içeriyi kaplayan dumanı tahliye etti. Dumandan etkilenen 2 kişiye ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Söndürme çalışmaları tamamlandıktan sonra yanan minibüs de çekici yardımıyla tünel dışına çıkarıldı.
ŞOFÖR: YANGIN TÜPÜ VE MUSLUKLARI ÇALIŞMIYORDU
Şoför Ahmet Uysal, tünelde seyir halindeyken motordan dumanlar çıktığını belirtip müdahale etmek için yangın tüplerini ve musluklarını kullanmaya çalıştıkları söyledi. Tüplerin ve muslukların çalışmadığını iddia eden Uysal, "Eğer yangın tüpleri ve muslukları çalışsaydı minibüs yanmayacaktı" dedi.
Yangın sonrasında yaklaşık 2 saat kapalı kalan tüneller minibüsün kaldırılması ve tünelin temizlenmesinin ardından trafiğe açıldı. Polis ekipleri, belediyeden izinsiz şekilde ticari amaçlı yolcu taşıyan ve S plakası olmayan minibüse cezai işlem uygulayacakları öğrenildi.
VALİ TWİTTERDAN AÇIKLAMA YAPTI
İzmir Valisi Mustafa Toprak akşam saatlerinde meydana gelen olayla ilgili Twitter üzerinden açıklama yaptı. Vali Toprak'ın açıklaması şöyle: 'Karşıyaka-Bornova istikametindeki Çevre Yolu üzerinde tünel içerisinde minibüsün kendiliğinden yanmaya başlaması nedeniyle tünel kapatıldı. İtfaiyenin ve karayolları ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Tünel her iki istikamette 21.45 itibariyle yanan aracın kaldırılması sonrası trafiğe yeniden açılıyor. 2 kişi dumandan etkilendi. Minibüsteki 15 yolcuda herhangi bir yaralanma ve olumsuzluk yoktur. İtfaiyenin ve karayolları ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Kaza anında tünel içerisinde bulunan tüm sürücülerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.'

Yusuf YAVUZ/ İZMİR, ()

YY (RT) (FOTOĞRAFLI)