Ferit DEMİR/TUNCELİ, () - TUNCELİ'de Dersim Demokratik Halk Dayanışması Grubu'nun düzenlediği yolsuzluğu protesto yürüyüşünde 'Hükümet istifa' sloganları attı.
Sanat Sokak üzerinde toplanan ve ellerinde boş ayakkabı kutuları bulunan yaklaşık 500 kişi, 'Hırsızlar, soyguncular, çeteler halka hesap verecek' pankartı açıp, 'Hükümet istifa' sloganları atarak Behice Boran Caddesi üzerindeki Ak Parti il binası önünden geçti. Grup burada, 'Hırsızlar yuvası' sloganları attıktan sonra Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü.
Dersim Demokratik Halk Dayanışması sözcüsü Tahir Demirtaş, ortaya çıkan rüşvet operasyonları ve telefon kayıtlarının sistemin işleyiş tarzı olduğunu söyledi. Demirtaş, şöyle dedi:
"Ortaya saçılan paralar, rant , talan ve rüşvet belgeleri köhnemiş düzenin ortaya çıkan sadece küçük bir parçasıdır. Ortaya çıkan gerçekler ele geçirilen milyon dolarlar ve bakan çocuklarının rüşvetleri bugün AKP hükümetinin içine düştüğü gerçeği tam anlamıyla ortaya sermektedir. Şu gerçekte artık ortaya çıkmıştır ki. hükümetlerin örtülü ödenekleri nasıl kullandıkları nasıl yakınlarına peşkeş çektikleri ortaya çıkmıştır. Fakir, fukaranın, işçinin, köylünün ve ezilenlerin vergilerini toplayan hükümet bugün bu vergileri imtiyazlı çevresine rüşvet olarak vermektedir. Biz bu durumu kınıyor ve hükümetin derhal istifa etmesini istiyoruz."
Meydanda bir süre hükümet aleyhine slogan atan grup daha sonra dağıldı.

FD(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)