TUNCELİ'de iki gün önce Atatürk Mahallesi'nde bir aracın çarpması sonucu yaralanarak yol kenarındaki hendekte acı içerisinde kıvranan yaban domuzunu, belediye zabıta ekipleri kurtardı.
Yaralı domuzu yol kenarındaki hendek içinde bularak 155'i arayan Atatürk Mahallesi sakinleri domuzun kurtarılmasını istedi. Bunun üzerine polisin durumu bildirdiği belediye ekipleri de Atatürk Mahallesi'nden geçen Tunceli- Elazığ karayoluna giderek, yol kenarındaki hendek içerisindeki yaralı domuzu tespit etti. İlk müdahaleyi hendekte yapan zabıta ekipleri, yaralı domuza 3 uyuşturucu iğne yaparak uyuşturdu. Kendinden geçen domuzu iple bağlayan ekipler, daha sonra bir kepçenin ağzına yerleştirerek belediye hayvan barınağına götürerek buradaki veterinere teslim etti.
Mahalle sakinlerini ihbarı üzerine verilen adrese gelerek yaralı domuza müdahale ettiklerini belirten Zabıta Komiseri Kasım Özdemir şöyle dedi:
"Polise vatandaş bilgi vermiş, polis de bize bilgi verdi. Şimdi bu yaralı domuzu kurtarmak için çalışıyoruz. Muhtemelen ana yoldan geçerken araç çarpmış ve beli kırılmış. Uyuşturucu iğneyle buradan çıkarmaya çalıştık ama yaralı olduğu için saldırgan bir tavır içerisindeydi. Durumu kötü görünüyor. Gerekli müdahaleyi veteriner arkadaş yapacak."